NAZAR

3 min read

Hani fal için şöyle bir söylem vardır; “Fala inanma ama falsız da kalma”. Nazar da bundan pek farksız değil. Kim ne derse desin kem gözler mi desem fazla ilgi mi desem bir şekilde çarpıyor insanı ister inan ister inanma. Göze gelmek şeklinde de inanılır göz değmesi şeklinde de, renkli gözlü insanların daha fazla nazar yapabileceği gibi bir inanış da vardır ama nazar esasen içten içe gerçekleşir kanımca.

Nazar boncuğu bu yüzden camdan parlak mavi ve dikkat çekicidir. Biraz da sembolik olarak kötü şans veya kötü enerji boncuğu çarpsın ve engel olsun diye takılır. Böylelikle bir nevi nazar değmesin diye herkese gösterilmiş de olunur. Öyle yada böyle her insanda kendine has bir manyetik vücut enerjisi var. Kimisi bunun farkında kimisi değil, farkında olmayanlar için sorun yok ama bu enerjiyi bilip bile bile kötüye kullananlar uzak olsunlar.

İnsan – Enerji

Bu enerji meselesi kimi insanlar tarafından hile ile kazanç vesilesi olarak kullanılabiliyor ama bunu sadece yardım etmek ve bu farklılığı iyi amaçlarda kullanan insanları da ayrı tutmak gerekiyor. Bunu birebir gören ve yaşayan birini tanıdığım için emin olarak söyleyebiliyorum. Mistik olaylar insanlarla birlikte var olmuş, onlarla beslenmiş ve onlarla devam edecek, kimisi sahte, kimisi hile, kimisi anlaşılmaz, kimisi mucize ama bir çoğu da açıklanamayan olarak şimdi de olacak gelecekte de.

ENERJİ

Bazen insanlar nazar eder ama bu bile isteye olmaz. Hani tesadüf müdür bilinmez ama bazen bir şeyi çok beğenir de içinizden birşeyler geçer ya işte bundan sonra o beğendiğiniz şeyin başına birşey gelince anlarsınız. İşte bu durumdan nasıl sakınılır kimse bilmiyor. Kimileri özellikle sesli düşünür de “nazar değmesin” diye seslenir, bir diğer çok sık kullanılan ifade de “maşallah” demektir. Bir de nazara karşı dua okumak tekrar tekrar okumak, okurken de esnemek. Bu ritüel o kadar sık yaşanıyor ki karşılıklı olarak işe yaradığına inanınca pozitif enerji rahatlatıyor ve sanırım cevabı çok bilemesek de nazarın çıktığı düşünülüyor.

Genel olarak ben bunu pek yaşamam ve şüphe duyardım ama uzun yıllar önce birden fazla insanın bulunduğu bir ortamda öyle bir çarpıldım ki, ne olduğunu anlayamadan hiçbir şey yokken önce baş ağrısı sonra mide derken kusacak kadar ağır bir travma yaşadım. Sonradan bunun nazar olduğu söylediler ve okumalar ile bir nebze kendine geldim. O yüzden son olarak derim ki nazarı küçümsemeyin, ondan uzak olun ama nazara da gelmeyin.

WIKIPEDIA

+ There are no comments

Add yours