GALATASARAY 2 – 1 ANKARAGÜCÜ

3 min read

Beklendiği gibi Dünya Kupası öncesi tavan yapan ve Başakşehir takımına sahasında 7 atan takımdan oldukça uzak bir durumdayız. Hazırık maçlarında ve kampta sakatlanan oyuncuların fazlalığı, sarı kart cezalıları derken takıma girdiklerinde bekleneni veremeyen Mata, Yusuf, Kerem, Rashica gibi oyuncular da bu durumda olmamızın en bariz sebeplerinden. Seferoviç vakası tek başına bir masal olur. Sezon başında belki de birinci forvet olarak alınmışken birden yedek kalması ile birlikte maçlarda yeterince istekli olmayışı, oynadığı bir kaç dakika içerisinde de ender ama öz yakaladığı topları da iyi kullanamaması Seferoviç’i iyice gözden düşürdü. Kendisi de kafa olarak İstanbul’da olmamayı tercih edince Okan hoca forvetsiz oynamayı bile göze alıp onu oyuna almıyor. Bu maçta da sadece son bir iki dakika oyuna zaman kazanmak için alındı.

Her Masada Varız

Dünya Kupası sonrasında en önemli maç Sivas deplasmanı idi ve takım maçtan çok hakem yaygarası ve yine bir ilk olarak bize denk gelen VAR kayıtlarının açıklanmasıyla yoruldu. Şimdiye kadar yapılan algılara ve Galatasaray’a yapılanlara bakınca bütün takımlara ve özellikle de suyun öteki tarafındakine yapılan tüm hatem hataları masum, insanlık hali futbolda olan şeyler ama ne zaman ki çok uzun zaman sonra bize yapılınca kıyameti kopardılar. Ama ne hikmetse bizden sonra oynana ilk FB maçında Antalya’nın golünü yine hatalı bir kararla iptal eden hakemi ve o maçı şeytan gölzer görmez, konuşmaz oldu. Sadece yayıncı kuruluşun maç önü ve sonrası programlarını yapan şahsın takımına göre taraftar gibi davranması o kadar rezillik ki göremeyenler buna dahi gözlerini kapıyorlar.

SİVAS 1 – 2 GALATASARAY

Takım olarak iskeleti iyi bir takım olsak da bazı mevkilerde yeterince derinliğimiz malesef yok. Santfor, ön libero ve sol bek sürekli tekliyor ve uzun süren bir istikrar yakalayamadık. Rashica dedik sakatlandı iyi dönemedi, Yusuf dedik sakatlandı hala iyi değil, Oliviera sakatlandı yarım döndü bu maçta hiç olmadı, Torreria desen sarı kart cezası ve ailevi sebeplerden ülkesine gitmesi, İcardi ise henüz hazır değil ve FB maçı için de çok hazır olamayacak gibi. İki yerli sol bekin de sakatlanması hepsinin üzerine tuz biber ekti. Bu kadar sorunlu bir dönemden şimdilik kazasız belasız çıktık ama 4 gün sonraki FB maçı ciddi olarak en sıkıntılı maç olacak gibi duruyor. Umarım yerlisi yabancısı tüm oyuncular bu maçın kendi açımızdan sadece rakibe çelme takma maçı olması dışında rakibin de psikolojik ayakta kalabilme maçı olacağını iyi biliyorlardır.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours