SİVAS 1 – 2 GALATASARAY

3 min read

Sivas deplasmanı her zaman zordur hatta iki kere zordur ama bunun birinci nedeni iklim şartlarıdır. Diğer sebep ise oyuncu kalitesi maç kurgusu ve taktik ile aşılır. Yanlız asıl anlamadığım şey bu stadyumu yeni yaptılar ama zemin açısından değişen hiçbirşeyin olmaması. Eskiden çimler soğuktan yanmış ve neredeyse buz gibi bir zeminde oynanıyorken şimdiki zemin daha çok patates tarlası gibi, top düz gitmiyor seke seke gidiyor ve sürekli risk içeren paslaşmalar oluyor. Özellikle İç ve Doğu Anadolu şehirlerinde gece ayazı şiddetli olduğundan maçı biraz erkene almak en mantıklısı ve bugün bu yapıldı. Maç bu saatte olunca haliyle büyük bir kısmını izleyemedim ama sosyal medyaya bakılırsa birilerinin zoruna gitmiş bu Galatasaray galibiyeti. Eve gelince bazı spor programlarında malum kişilerin suratlarından düşen bin parça olduğunu görünce demekki bizim lehimize birşeyler olmuş dedim. Bu arada bazı takımlar ne yapacaklarını şaşırmış tweet atıp durmuşlar. Valla hiç umurumuzda olmaz istedikleri kadar tweet atabilirler. Pozisyon değerlendirelerini yapacak bir sürü hakem eskisi var bakalım ne diyecekler.

GALATASARAY 2 – 1 İSTANBULSPOR

Galatasaray özetlerden izlediğim kadarıyla ilk yarıda farkı en az üçe çıkarabilecek pozisyonları yakalamış ama basit vuruşları kaçırmak gibi bir lüksümüz var bu sene o yüzden yine kolay maçı sıkıntıya sokmuşuz. İkinci yarı böyle bir sahada fiziksel düşüş biraz normal gibi ise de takım olarak her bölgesi iyi çalışmaz ise yük bazı oyunculara fazla binecek olduğundan ikinci yarı oyunu biraz uyutmak istemeleri oyuncu psikolojisidir ama teknik direktörün bunu görmesi ve alabiliyorsa önlem alması gerekir. Biraz yerli oynuncu kuralı biraz sakatlıklar ve biraz da cezalı oyuncular hamle yapmasını kısıtlıyor olabilir. Bu durumda genç oyuncuları da deneyebilmeli ama saha şartları da düşünülünce daha tecrübeli oyuncu kullanmak istemesi de bir yere kadar anlaşılabilir. Oyle ya da böyle Okan Buruk kendine göre bir sistem üzerinden ısrarlarından vazgeçmeden fikstür dezavantajına rağmen ilk iki sırada kalmaya devam edebilmek geçen seneye göre kıyaslanınca bizim için büyük bir nimet.

Toplum içinde ner ne konuda olursa olsun adalet şart, bunu sadece kendine menfaat çıkarmak için yangın yapanların samimiyetlerini topluca yaptıkları bildiri ile biliyoruz. Bunun böyle gitmemesi için mevcut hakemlerin yerine yabancı hakem seçeneği de dahil olmak üzere adaleti ve kaliteyi yükseltmekten başka seçenek yok gibi görünüyor. 

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours