DÜNYA 2.0

3 min read

Bizler yani Dünya 1.0 da yaşamış ve yaşıyor olanlar belki de Dünya’nın son kullanma tarihini göremeyeceğiz ama bu yeni bir Dünya bulunmayacağı anlamına da gelmez değil mi? Milyarlarca yıldız ve gezegenin bulunduğu bir evrende tıpkı bizim dünyamıza benzeyen ve yaşanabilir bir 2. Dünya olma olasılığı çok küçük olmasa gerek.

Bence böyle bir yer yani Dünya 2.0 bir yerlerde var, hatta Dünya 3.0 belki de Dünya 4.0 bile olabilir. Önemli olan bizim onu bulup bulamayacağımız ve bulsak bile oraya nasıl ulaşacağımız. Bundan yaklaşık 150 yıl önce ilk buharlı tren yapılıp raylarda gitmeye başladığında muhtemelen 50 – 60 km hızla gidiyordu. Bu hız o zamanlar için çok iyi bir hız kabul edilebilirdi ve bu tren ile bölgeler arası gelişmişlik farkı ciddi olarak azalmıştır.

DÜNYA HANGİ ZAMANDA

Bizim için 150 sene Dünya’nın yaşına göre şimdiki saniyeden bile küçük bir zaman dilimi olduğuna göre çok hızlı bir süreçte manyetik trenlerin saatte 600 km hıza eriştiği bir Dünya yaklaşık 10 katı ilerlemiş demektir. Bu kaba hesabı ses hızını aşan uçaklar veya uzay araçları için de yapabilirsek bir şekilde başka bir gezegene beklediğimizden çok daha yakın bir zamanda gidebiliriz.

Yalnız Değiliz

Ayrıca görünen o ki Dünya dışından ziyaretçilerimiz de var. Her nedense hangi devlet olursa olsun böyle bir ziyareti gördüğünde mutlaka gizli tutmak istiyor. Aradan yıllar geçtikten sonra da itiraflar başlıyor. Dünya’ya başka bir gezegenden gelinebiliyor ise aynı teknolojiyi kullanabilir isek bu gidebiliriz anlamına da gelmiyor mu?

DÜNYA

Bu Dünya biz insanlar tarafından tüketildi. Dünya içerisinde karbon, oksijen, hidrojen gibi bazı kritik elementlerin varoluş oranları için belirlenen kritik eşik değerleri son 50 yıldır bilim insanlarının tüm uyarılarına rağmen teker teker aşılmaya başlandı. Yakın bir gelecekte önce suyu, sonra toprağı ve belki de soluduğumuz havayı bile eskisi gibi bulamayacağız. Bu koca zaman içerisinde bu skıntıların ve filmin sonunun bizim kuşağa denk gelmesi de ayrı bir talihsizlik. 

Dünya açısından sıkıntılı bir durum yok çünkü o hangi formatta olursa olsun bir şekilde var olmaya devam edecek ama biz üzerindeki canlılar için bu hiç te öyle olmayacak.

GOOGLE

+ There are no comments

Add yours