ARAÇ MUAYENESİ

3 min read

Arabamız kadar şanslı değiliz neden mi? çünkü arabamıza her iki yılda bir detaylı chek-up yaptırıyoruz da ondan. Ülke olarak kendi sağlığımıza bu kadar dikkat ettiğimiz söylenemez. Zorunlu araç muayenenizi yaptırmazsanız ve bu trafikte yakalanırsanız bir daha sürmenize izin vermeyip aracınız bağlarlar.

Sağlık İçin

Aslına bakarsanız insanlarımız göre iki yılda bir yaptırmak biraz fazla gelir bize. Özellikle de yeni model bir aracınız varsa sıkıntınız yok demektir. Tüvtürk markasının elinde olan bu muayene işlemi aslına bakarsanız oldukça detaylı ve arabanın her şeyini kontrol ediyorlar. İyi tarafından bakarsanız bu sizin kaza yapma riskinizi de azaltıyor ve ciddi sorunu olan araçlar zaten olur alamıyor. Siz de tamir ettirmek zorunda kalıyorsunuz.

Aslına bakarsanız kademeli olarak belli yaş gurubuna göre belli peiryotlar belirlense daha mantıklı olabilir. Bir taraftan kontrol ediliyor diyorsunuz ama diğer tarafatan ahı gitmiş vahı kalmış her tarafı dökülmüş bazı arabaları trafikte yürürken görmek de çok şaşırtıcı.

TÜVTÜRK

Bir de egzoz emisyon muayenesi var ki insan sağlığı açısından yaşadığımız şehrin havasını doğrudan etkileyen zehir miktarını ölçüyor. Arabanızın yaşı ilerledikçe ve motor performansı düştükçe sistem sağlıklı çalışmıyor bu da yakıtın sistemde tamamen yanmamasına sebep oluyor. İyi bir filtre sistemi olmadığı sürece kendinizi ve etrafınızdaki canlıları zehirlemeye başlıyorsunuz. İşte büyükşehirlerde hayatın daha kısa sürmesinin en önemli nedenlerinden birisi.

İyi Organizasyon

TÜVTÜRK firması her ne kadar bu konuda tekel olmuş ve ondan başka gidebileceğiniz bir yer yok ise de işlerini oldukça ciddi yapmalarından, araçların kritik yerleri olan kontrol noktalarını hepsi için tekrar tekrar bıkmadan atlamadan baktıklarından dolayı memnun olmak gerekir. Çok eskiden araç muayenesi yaptırmak çok uzun araç kuyruklarını beklemek açısından çok zahmetli iken şimdilerde daha yaygın şube ve istasyon noktaları ile online randevu sistemi bizim çok sevdiğimiz araçlarımızın sağlıklı kalmalarına vesile oluyorlar.

Kimse kızmasın ama trafik ve yol güvenliği için normalde olması gereken asgari güvenlik şartlarının insan keyfiyetine bırakılması kabul edilemez ama muayene ücretleri ve araçların yaşlarına göre kademeli olsa daha güzel olur. Trafik hayattır kıymetini bilmek için ona iyi bakın.

OTOMOBİL GİDER Mİ GİDER(!)

+ There are no comments

Add yours