KAŞ

3 min read

Bu seneki yıllık iznimin bir bölümünde daha önce de gittiğim Antalya’nın Kaş ilçesine yeniden gitme fırsatı buldum. Akdeniz’i genelde dalgalı ve çok tuzlu bulmak dışında aşırı sıcak olması sebebiyle pek tercih etmememize rağmen Kayseri’den Ege’ye yakınlığı sebebiyle gidilebilecek bir konumda.

Kaş bir çok özelliği ile Antalya’nın en özel noktalarından birisi. Bir kere hiç bir sahilinde hemen hemen hiç kum yok diyebilirim. Üstelik kum yerine neredeyse sivri sivri taşlar ve büyük kayalar mevcut. Denize girmenin en etkili yolu yapılan iskeleler ve merdivenler. Bu sebeple öncelikle kum severler ve yüzme bilmeyenler için Kaş çok uygun bir yer olmayabilir.

Çok Yokuş

Bir diğer handikap ise çok yokuş ve dik bir yamaçta konumlandığından yürüyerek tatil için oldukça yorucu olup orta yaş üzeri için sağlam bacak ve akciğere sahip olmak gerekebilir. Diğer taraftan sıkışık ve fazla geniş olmadığından otopark konusunda da sıkıntılar var. Ama çok büyük bir alana yayılmış olmadığından arabaya merkezde çok fazla ihtiyacınız olmayabilir.

Çok Mavi

Gel gelelim denizin maviliği ve temizliği konusunda memnun kalacağınızı, hele ki dalmaya meraklı iseniz ve şnorkel ile deniz altını izleme merakınız var ise Kaş tam size göre diyebilirim. O yüzden Türkiye’nin en önemli dalış merkezidir. Herhangi bir kıyısının 3-5 metre açığında müthiş bir derin maviye sahiptir. Kaş – Kalkan arasında konuşlanmış Kaputaş plajı ise olağannüstü konumu ve coğrafyası ile her insanın ölmeden önce görmesi gereken yerler listesinde yer alacak türdendir.

ANTALYA

Likya tarihinin geçiş yolu ve merkezinde bulunan mezarları, etrafındaki kalıntılarla tarihi olarak da oldukça dolu bir bölgedir Kaş. Antayla kadar sıkıcı bir iklime de sahip değildir ve akşamları daha serindir bile diyebiliriz. Gerçi tüm sahillerimizi düşününce tarihi kalıntılara ve güzelliklere sahip olmayan bir gölge de yok zaten.

Kaş için en ilginç bir diğer özellik de hemen hemen bir mahallesi konumunda olan Meis adası. Yunanistan’a ait olması dışında günlük seferler ile Kaş ile birlikte var olan enteresan bir yerdir. Yunanistan’dan doğrudan ulaşmak o kadar zor ki adaya neden böyle bir jeopolitik konumda kalmış olması tartışmalı çünkü orada yaşayan insanlar da pek çok şeyden doğrudan mahkum kalıyorlar.

Çok Korumalı

Son olarak çok özel ve doğal bir yarımadası ve doğal limana sahip Kaş ilçesinin muhtemel sit alanı olan bu bölgesinin şimdilerde bayağı bir inşaat faaliyet içerisinde olduğunu gördüm. Keşke sürekli yeni yapılar yapmak yerine mevcutları iyileştirsek ve Kaş hep sınırlı sayıda tursit ile en güzel haliyle kalabilse.

WIKIPEDIA

+ There are no comments

Add yours