NİŞANTAŞI

3 min read

Hani derler ya ülkemiz doğu ile batı arasında bir köprü gibidir ve bu hissiyatı da en çok İstanbul’da duyarsınız. Bir tarafına bakınca tarihi ve doğunun izlerini, bir tarafına bakınca da batının izlerini görürsünüz. İşte Nişantaşı bu noktada İstanbul’un en batısında bir Avrupa şehrindeymişsiniz hissiyatı veren bir kaç bölgesinden birisidir.

Cazibesi Var

Hemen söyleyeyim konu sadece ekonomi değil. Bölgenin dokusu, insanların hal ve tavırları, kılık kıyafet, evler, iş yerleri, mağazalar kısaca hemen hemen her şeyi farklıdır Nişantaşı’nın. Tabi ki doğal olarak ekonominizin de belli bir seviyenin üstüne olması gerekir buralarda yaşayabilmeniz için. Buna bağlı olarak her şeyin lüks ve pahalı olmasının yanında kaliteli olanlar da bu bölgenin cazibesine kapılmıştır.

Osmanlı döneminde ilk kez 3. Selim’in nişan talimlerinde kullanılması için bugün Teşvikiye camii içinde yer alan nişan taşlarından adını almış ve kısa süre sonra da Teşvikiye Mahallesi olarak iskana açılmıştır. Nişan talimlerinde ise öğle vakitlerinde kullanılmak üzere önceleri mescid sonraları da Teşvikiye Camii yapılmıştır.

Teşvikiye

Günümüzde hemen hemen bir çok ünlü ve zengin insanın bu bölgede ikamet etmesinden olsa gerek ünlü cenazelerinin kaldırılmasıyla ünlenmiştir. Şekil tasarım ve motifleriyle de oldukça tarz bir camiidir Teşvikiye Camii.

vikipedi

Bu bölgede bulunan Abdi İpekçi caddesi ise Türkiye’nin emlak değeri en yüksek caddelerinden biri olmakla kalmayıp 2009 yılında metrekare birim fiyatı olarak Dünya’nın en pahalı 25. caddesi olmuştur.  Bu kadar popüler bir cazibe merkezi olması aynı zamanda kültür ve eğlence hayatının da bu bölgede toplanmasına sebep olmuştur. Bu bölgedeki tüm mekanlar kendine has güzellikte ve ayrıcalıktadır.

Günümüz Türkiye’sinde zenginler ve fakirler arasındaki uçurumun yanı sıra kültürel olarak da farklılılıkların artmasıyla yaşam alanları belirlendiğinden her ne kadar buralarda ikamet edemesek de belirli aralıkla gelip nefes almak eminim ki bir çok kişiye iyi gelecektir.

İstanbul olarak her bölgede ayrı ayrı özellikler ve şehir kültürü bulunan Nişantaşı ve benzeri tüm özel yerleri muhafaza etmek kimliğimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişi ve geleceği için önemli birer belgedir, delildir.

İSTANBUL

+ There are no comments

Add yours