KÜME DÜŞMEK

3 min read

Türk futbol tarihinde üç büyük kulübün de zaman zaman çok kötü sezonları olmuştur. Hatta gol averajı ile ancak ligde kalabilecek kadar kötü durumda olan var. Galatasaray’ın en kötü sezonu benim yaşımın erdiği kadar şike sezonu olarak bilinen 2011 yılında olmuştu. Bu sene ise şimdiye kadar olan bölümde bakılırsa ondan daha kötü bir sezonu yaşıyoruz.

Tükeniş

Bu senenin kötü oluşu sadece takımın aşırı genç ve yetersiz olmasından değil asıl sorun bu durumdan nasıl kurtulması gerektiğini bilemeyen ve bilmediğinin farkında olmayan bir yönetime sahip olmamız. Aldıkları her karar bir öncekinden daha kötü, bir de üzerine taraftar desteğinin de olmaması takımın moral kondisyonunu dibe indirdi. Bunu bugün yapılan hazırlık maçından da anlayabiliriz.

küme

GALATASARAY YÖNETİMİ

Ben bir Galatasaray taraftarı olarak küme düşmekten çekiniyor muyum sizce? İnanın zerre kadar sıkıntım yok ve yaşamaya çalıştığımız dönemde küme düşmediğimiz bir olgu kaldı mı ki sporda da düşmeyelim.

Düzenin Rengi

Paramız on kere küme düştü, insanlığımızı gittikçe düşüyor, kadınlarımızı kendimiz itiyoruz karanlığa, demokrasimiz zaten kümede, çevremiz çırpınıyor, ormanlara küme düşecek zamanı bile bırakmadık, eğitim sistemimiz düştü düşecek, hukuk ayaklar altında, basın ve medya boğazına kadar batmış, futbol federasyonu ve hakemler amatör liglerde. Böyle bir ortamda temiz kalabilmek ve hava alabilmek için belki de bir alt lig daha iyi gelir kim bilir!

O zaman istedikleri gibi at koştursunlar. Futbol federasyonun kuruluşundan daha eski olan yılların ezeli derbi rekabetini bitiren, ligin tek başına en az %30 değer kaybına sebep olan kirli bir çete olarak tarihe geçecekler. Aslında basketbol takımımız bir kaç sene önce yaptığı gibi her ne pahasına olursa olsun sahadan çekilmek ve başı dik yürümek tüm kupaları kazanmaktan daha büyüklüktür. Tarih boyunca yapılan ayak oyunları, lisans hileleri, hatır şikeleri ve bile bile hükmen mağlup olmak gibi entrika dolu bir geçmişin temizlenmesi vakti çoktan gelmiştir.

küme

Karanlık

2011 sezonunda olanlar bile yeterli şoku yapamadı, üstüne kulüp yöneticilerinden federasyon başkanları, federasyon başkanından iddia şirketi sahipliği, şüpheli sponsorluklar, şüpheli fahiş transferler, şirket avukatlarından disiplin kurulları, benzer ihlaller için keyfi ceza miktarları, aleni şekilde yapılan şeytani hakem hataları, şaibenin göbeğindeki VAR sistemi ve at gözlüğü takan bir basın.

UEFA NE YAPAR?

Bundan daha kötü ne olacak ki? küme düşmek bunların belkide en güzeli bile olabilir. Bir kaç sezondur devam eden ve bu sene ayyuka çıkan bu organize kötülük için yapılması gereken şey aslında çok belli. Ama maalesef ki tarihinin en basiretsiz yönetimine bu dönemde rast gelen Galatasaray tüm yapılanlar karşısında ligden çekilmeyi ve bir alt ligde başı dik olarak oynamayı yeğlemeli idi.

GALATASARAY KÜLTÜRÜ VE GALATASARAY RUHU BUNU GEREKTİRİR.

galatasaray.org

futbol

+ There are no comments

Add yours