GALATASARAY YÖNETİMİ

3 min read

Çok değil bundan yaklaşık altı ay önce çok adaylı bir başkanlık yarışı olmuştu Galatasaray’da. Galatasaray yönetimi delegelerin oyları ile seçilirken çok yakın sayıda ve başa baş giden bir yarışa sahne olmuştu. Bu yarışın belki de en önemli faktörü Fatih Terim idi ve onunla devam edeceğini açıklayan adaylar arasında geçecekti seçim.

cimbom

Değişim

Uzun yıllar boyunca Galatasaray Lisesi mezunlarının kulübü kendi malları gibi sahiplenmeleri ve kol kırılır yen içinde kalır misali yaşanan tüm olumsuzluklar kamuoyuna hiç anlatılmaz kim başkan olursa diğer adayların tam desteği ile yola devam edilirdi. Özellikle merhum Özhan Canaydın’dan sonra Adnan Polat’ın stadyum yapımı sırasında hükümet ile yaşanan zorluklar, Taraftarların protestosu ve başarısız futbol takımı yüzünden kongrede ilk kez ibra edilmemesi gibi bir sorunla yüzleşmeye başlamıştı Galatasaray camiası.

galatasaray.org

Bu geçiş döneminden sonra gelen tüm başkanlar bir şekilde sorunlar yaşama devam ettiler. Uzun yıllar boyu sürekli borçlanma ile ayakta durmaya çalışan kulübün tüm borçlarını arka cebinden çıkaracağı paralar ile ödeyebilecek en varlıklı iş adamı Ünal Aysal’ı Riva arazisinin TOKİ ile projelendirme yetkisini divanda vermedikleri için istifa ettirerek takımdan kaçırttılar.

Satış Başladı

Ama ne hikmetse yumurta kapıya dayandığı için belki en yapmaması gereken Dursun Özbek bu yetkiyi divandan almış ve apar topar TOKİ ile anlaşılıp ihalesi bile yapılmıştı. Bu arada Florya arazisi de paketin içinde karşılığında ise Kemerburgaz’da daha sonraları madenci bir işletmenin işgalinde olduğu anlaşılan yeni tesis sahası verilmişti. Sonradan bu sorun da giderilemeyince yine bir takım borçlanmalar karşılığı Florya geri alınacaktı.

galatasaray

Bu süreçler zarfında gelen yönetimler giden yönetimleri sürekli aratıyor, türlü türlü sorunlar ile iç çekişmeler ile ve bu arada da federasyon kanadında eşit ağırlıklı kontrolünün de kaybedilmesiyle şimdilerde yaşamaya devam ettiğimiz düzene karşı yalnızlaştırma tuzağının kurbanı oluyordu.

FATİH TERİM

Galatasaray camiası kendi arasında yaşadığı anlaşmazlıklara o kadar çok zaman ve değer kaybetti ki etrafında olanları göremeden bu hale geldik. Mevcut yönetim seçim sürecinde yaptığı vaatlerin pek çoğunu gerçekleştiremediği gibi şimdiye kadar sadece diğer kulüp başkanlarınca söylenen “açıklarsam yer yerinden oynar” gibi bir söylemi kendi başkanımızdan da duymuştuk. Üstelik yine aynı yönetimin belki de seçimi kazanmasına sebep olan Fatih Terim’i kötü zamanlama ve bir sürü entrika ile görevden alması hem taraftarlar hem sporcular hem de camia yönünden güven kaybına sebep oldu.

Bu aşamadan sonra taraftarı da karşısına alan yönetim bir nevi ayağına sıkmış ve topal vaziyette nereye kadar gidebilecek hep birlikte göreceğiz.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours