POZİTİF

3 min read

Sonunda ben de pozitif oldum. Hayata bakış felsefesi olarak olaylara iyi yönünden bakmak açısından zaten pozitif bir insan sayılabilirdim ama covid-19 virüsü test sonucunun bir süre sonra pozitif olarak beni yakalamasını beklemiyordum. Ama bu gidişle üstü kapalı bir sürü bağışıklığı olması da kaçınılmaz görünüyor.

pozitif

Pozitif ve negatif kavramları her ne kadar iyi ve kötü gibi subjektif olsa da kimi yerde negatif kimi yerde de pozitif olmak tercih sebebi. İki doz Biontech aşısı olmuş olmama rağmen aşının etkisinin en azaldığı beşinci ay sonrası altıncı ay öncesi dönemde beni de yakalanması bilimsel olarak sürekli güçlü aşı döneminde olunması gerekliliğini gösterdi.

Gribal Vaka

Soğuk algınlığı veya nezle gibi yılın özellikle mevsim geçişlerinde en az bir kere yakalandığımız zaman “şifayı kaptık” deriz de aslında ne demek istediğimizi anlamayız. Yılda bir kere ciğerlerimize kendini temizleme fırsatı vermek, bizim vücudumuz için aslında iyi bir fırsat ve yılın geri kalanı için faydalı olmak demek. İşte bu yüzden geçmişten gelen alışkanlık olarak şifa kapmak deniliyor.

pozitif

COVID-19 LOTO

Bir süredir aşılamanın verdiği belli orandaki güven ortamı yüzünden neredeyse virüs yokmuş gibi normalleşme yaşıyorduk. Oysa yurt dışında özellikle Avrupa’da Omricon adı verilen son yeni varyantın daha hızlı ve çabuk bulaştığını duyuyor ama yokmuş gibi davranmaya devam ediyorduk. Yüz yüze eğitimler, tam kapasite spor müsabakaları, düğün, nişan ve organizasyonlar üzerine bir de özensiz maske kullanımı, vaka sayılarını belli bir seviyeden aşağıya indirmiyordu.

Piyango

Ben nereden pozitif olduğumu bir türlü çözemedim ama aynı evde bulunmamıza rağmen eşimin iki kere negatif çıkmasına da bir anlam veremedim. Aslında benzer semptomlar onda da vardı, kırgınlık, yorgunluk, burun akıntısı, öksürük ve geceleri yükselen ateş. Tipik bir grip gibi geçti, vitamin ve su takviyesi dışında dinlemekten başka yapacak bir şey yoktu. Yalnız aşılı olduğum için hafif geçirmem bekleniyordu ve ben aşısız birine neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyorum.

COVID-19’DAN DERS ALALIM

Bizler Dünya ikliminde milyonlarca virüs ve bakteri ile birlikte uyum içerisinde yaşayan özel varlıklarız. Doğamız gereği toprak, çevre ve havada doğduğumuz günden beri bağışıklık ediniyoruz. Şehirleşme ile çocukları bu ortamdan uzakta tutuyor ve bunun aslında iyilik olmadığını fark edemiyoruz. Artık bütün değil sağlıklı şehirlere ihtiyacımız var. Tüm insanlık tarihinde benzer küresel salgınlar hep olmuş ve hayat bir şeklide yolunu bulmuştur.

sağlık bakanlığı

pozitif

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Mete Bahadır Abanoz

    Çok geçmiş olsun. Aci şifalar dilerim…
    Önceki sağlıklı günlere dönmek 3-6 ay sürer deniyor…
    Vitaminlere 3 ay devam…

+ Leave a Comment