Bütün komedyenler gibi Nejat Uygur da çok akıllı, cesur, ne yaptığını bilen birisiydi. Tiyatronun zirvedeki en önemli sanatçılarımızdandı. Oğullarından ikisini armut dibine düşer misali yine aynı kendisi gibi yetiştiren usta sanatçının ölüm yıldönümü idi geçenlerde.

İnsanlarımız

Kendi sitemi yaptığımda, aklımdan geçenleri, bazı bilinmesi gerekenleri, farkındalık yaratmak, dikkat çekmek adına yazarım diye düşünmüştüm. Pandemi vardı başlarda çok konuşulan yazılan, sonra belirli günler, yıldönümleri derken bir diğer esas konum da spor ve Galatasaray olmuştu. Sonra insanlar hakkında yazmak geldi aklıma, önce yaşayan efsaneler, sonra yeni kaybettiklerimiz derken aslında yazılacak o kadar çok sanatçı, bilim adamı, sporcu ve değerli insanın var olduğunu fark ettim.

Nejat Uygur da kaybettiğimiz değerlerden birisi. Hayatını tiyatroya vermiş sadece bildiği işi yapmış ve birçoğunda sorunca benzer cevabı alacağınız gibi son nefesini de sahnede vermek isteyen bana göre adam gibi adam denilecek kişidir Nejat Uygur.

FERHAN ŞENSOY

Önemli tiyatro oyunlarını saymak gerekirse;
Alo Orası Tımarhane mi?
Aman Özal Duymasın
Benim Annem Evden Neden Kaçtı
Cibali Karakolu
Hanedan
Hastane mi? Kestane mi?
Kaynanatör
Miğferine Çiçek Eken Asker
Minti Minti
Param Yok Memet
Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?
Son Umudum Milli Piyango
Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi
Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk (Minti Minti 2)
Zamsalak

Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler tiyatronun yanında bir zamanlar televizyonun da en eğlenceli programlarından biri olan “Şahane pazar”ı yapmışlardı. Şimdilerde pandemi sonrası yavaş yavaş Anadolu turneleri ile tekrar seyirci ile buluşup babalarının adını yaşatıyorlar.

Nerede O Eski İnsanlar

Eski politikacılar kendileri hakkında yapılan en acımasız ve komik oyunlardan bırakın rahatsız olmayı bazıları taklit edilmelerini filan izlerler ve hoşgörülü davranırlardı. Şimdilerde ise en ufak bir tahammülleri kalmadığı gibi bir de yasal işlemler başlatıp ceza yağdırıyorlar.

Umarım bir gün aynı hoşgörü tekrar hakim olur ve öyle ya da böyle mücadele ile geçen ömrümüzü arada bir renklendiren Nejat Uygur gibi sanatçıların değerlerini onlar yaşarlarken hissettirirler.

Wikipedia

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir