KARAGÜMRÜK – GALATASARAY

3 min read

Maçtan Önce

Geçen Avrupa maçında gurubun nispeten zayıf takımına karşı akıl almaz goller kaçırdıktan sonra en azından Lazio ve Marsilya berabere kalınca kısmen avantajımızı korumuş olsak da Moskova’dan üç puan alıp rahat rahat oynamak varken işimize biraz risk kattık. Ancak bu maçta da ciddi bir hakem hatası söz konusu, bakalım UEFA nasıl bir karar alacak.

GALATASARAY – L. MOSKOVA

Ligimize dönersek Karagümrük takımının sağı solu belli olmuyor, bir bakıyorsun rakibine üçten fazla gol atmış, bir bakıyorsun kalesinde görmüş o kadar golü. Ama şöyle bir iyi tarafı var ki o da güzel bir zeminde ve deplasman gibi olmayan bir Olimpiyat stadında oynanacak. Bugünkü maçta en belirsiz olacak kısım üç tane yarım golcüden hangisini ilk onbir oynatacağının kararını vermek olacak. Bana kalırsa Halil bir adım önde ama 4. bir seçenek olarak Oğulcan epeydir ortalarda görünmüyor umarım bir yaramazlık yoktur. Eğer ki hoca biraz rotasyon yapacaksa Emre Kılınç ve Oğulcan sürprizi olabilir. 

GALATASARAY – GAZİANTEP

Dün akşam Trabzon Bjk’yı yenerek epey bir avantaj yakaladı ise de biz de bugünkü maçtan üç puan çıkarabilirsek orta vadede zirveye daha yakın hissedebilir ve geriden gelerek ev sahibi maçı avantajını yakalayabiliriz. Her halükarda zevkli ve heyecanlı bir lig yaşanmaya devam ediyor. daha güzel daha organize ve daha çok gollü maçlar kazanmak beklentisi ile tüm takıma ve ekibe başarılar diliyorum.

Maçtan Sonra

Bir kere kimse neden rotasyon yapılıyor diye kızmasın, asıl eleştirilmesi gereken takıma rotasyon yapıldığında giren oyuncuların kendilerini yeterince hazır tutamamaları. Babel, Emre ve Ömer bu şansı bulmasına rağmen özellikle Emre’nin yediğimiz gole olan katkısı onun neden yedekte olduğunun işareti gibiydi. Babel ve Ömer sol kanadı ileriye taşıyamadıkları gibi defansif olarak da  yetersiz kalıyorlar. Bu durumda hiç rotasyon yapmamak da bir seçenek ama bu sefer de forma adaleti bir şans vermeme gibi şikayetler yükselecek. Hoca ne yapsa yaranamayacak, aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık.

Hakem ve VAR sistemi konuşulmaya değecek bir durumda değil. Bu facianın nasıl düzeleceği  belli değil en azından uygulama ve kural birliği için herkese eşit mesafede ve cesaretli hakemler bulunana kadar belli ki sürecek.

Feghouli ve Babel bu takımın devre arasında gönderilecek oyuncularıdır, eğer imkan bulunursa Diagne yerine de bir sağlam golcü süper olur. Ben Mustafa benzeri rekabet edecek genç ama ekonomik bir transfere razıyım. Zaten tüm işaretler orta sahaya iki transferin yapılacağı yönünde. Biz taraftarlar olarak takımın geleceğe dönük tüm hamlelerini ve adımlarını destekliyor ve takımımımızın her zaman arkasında olacağımızı yine yeniden ilan ediyoruz.

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera: 6

Yedlin: 6

Marcao: 7

Nelsson: 6

Ömer: 5

Kerem: 7

Cicaldau: 5

Emre K.: 4

Babel: 4

Berkan: 7

Halil: 6

Fatih Terim: 6

galatasaray resmi web sitesi

 

+ There are no comments

Add yours