GALATASARAY – GAZİANTEP

4 min read

Maçtan Önce

Geçen hafta yaşanan hakem faciası takımın kötü oyununu gölgede bıraktı. Topu rakip takıma bırakıp kontra top yakalamak üzerine bir taktik Avrupa maçları için geçerli olabilir ama kendi ligimizde hiç bir takıma karşı böyle oynamamalıyız. Orta sahanın savunma direnci ve kesicisi büyük ölçüde Taylan ama onun düşen performansı takımı da bir tık aşağı çekiyor. Assuncao ise oldukça genç ve henüz istenilen seviyede değil, antreman durumunda göre Fatih Terim onu kazanmak için bir kaç kez daha denemek isteyecektir. Berkan da savunma konusunda çok çalışıyor ama onun da hucüm için yeterli gücü kalmıyor olabilir. Tıpkı Halil gibi, fazlasıyla enerji harcıyor ve Son vutuşlarına gücü kalmıyor sanki. Bjk maçında kale boş iken temiz bir vuruş yapamamıştı. Bu hafta Sacha Boey’in takımda olması beklenirken performans testlerine göre henüz hazır olmadığı sebebiyle tedavisine devam edileceği açıklandı. Bu hem hucüm hemde savunma olarak sağ kanattan zayıf kalmamıza sebep oluyor. Umarım kariyeri boyunca ilk kez olan bu durum ilk ve son kez oluyordur ve mümin hale gelmez.

Bu hafta nasıl denk geldi ise kadın basketbol, kadın voleybol ve erkek voleybol olmak üzere toplam üç tane maçta Fenerbahçe ile eşleşmiş durumdayız. Hangi branşta olursa olsun Galatasaray sporcularının motivasyonu diğer maçlardan farklı olacaktır. Bu yazımı yazdığım sırada bu maçların bazıları oynanmamış idi. Pazar gününün ilk dakikalarında oyuncudan önce bir dip not yazacağım. Kadın basketbolda denk bir takım değiliz, kadın voleybol takımı Eczacıbaşı takımını yendi ama bakalım onlar mı biraz aşağıda yoksa biz mi biraz yukarıdayız bu hafta anlamış oluruz.

Ligde her takım Galatasaray’ın henüz istenilen seviyede olmadığının farkında olduğundan üç puan için ekstra motive oluyorlar. Gaziantep takımı da buna göre planlarını yapmıştır. Biz en azından kendi sahamızda hiçbir takıma bırakın puan hesabını, ne yapsak da gol yemesek hesabı yapacak günlerin geleceğine inanıyorum.

Maçtan Sonra

Bjk maçından sonraki hafta iki istanbul takımının puan kaybetmesi bu maçın zirve açısından önemini bir kat daha artırmıştı. Maça baskı kurmaya çalışarak başlamak istesek de yeterince pozisyon üretemedik. Ama rakibe de ciddi manada pozisyon vermedik. Marcao Nelson ikilisi daha da uyumlu hale geldikçe bu performans daha da artacaktır. İlk yarıda bulduğumuz net assist yapılması gereken topu Kerem auta vurarak geçiştirdi. Oysa asıl golcü vurmak yerine ona topu yuvarlamışken Kerem de bir sonraki daha uygun oyuncuya asist veremedi. Feghouli’nin ikinci yarı oyuna girmesinden pek memnun kalmadım ama golün asistini o yaptı. Bu saatten sonra ağzıyla kuş tutsa değeri yok benim için, devre arası gitmesi gereken ilk oyuncudur bana göre.

Hakemin bazı faul tercihleri ve kart seçimleri dışında maça etki edecek ciddi bir hatasını görmedim ama bazı algı trolleri yine işbaşındalar ve bilmedikleri bariz belli olan ofsayt pasif kuralı ile geleceğe yatırım yapmaya çalışıyorlar. Biz işimize bakıp oyunumuzun üstüne koya koya geliyoruz. Önemli olan bu.

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera: 7

Yedlin: 7

Marcao: 10

Nelsson: 9

Anholt: 6

Morutan: 7

Cicaldau: 7

Barış: 6

Kerem: 8

Berkan: 8

Halil: 6

Fatih Terim: 8

galatasaray resmi web sitesi

 

+ There are no comments

Add yours