GALATASARAY – KONYA

3 min read

Maçtan Önce

Milli maç arasından sonra yeniden ligimize dönüp kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu tip aralar genelde bize pek yaramıyor ama rakiplerin puan kaybı yaşadığı veya yaşayacağı bu hafta evimizde oynayacağımız Konya maçından çıkaracağımız 3 puan bütün hesapları bozar ve önümüzdeki hafta gideceğimiz BJK deplasmanında daha bir özgüven ve rahatla gideriz.

Kendi milli takımlarında oynayan oyuncularımız umarım ki sakatsız dönmüşlerdir. Muslera’nın da dönüş yolunda olduğunu biliyoruz, neredeyse havalimanından doğrudan maça stadyuma gidecek. Stadyum demişken Yeni isim sponsorumuz Nef oldu ve beklenmedik bir gelişme oldu açıkçası çünkü yabancı bir marka olması bekleniyordu herkesi ters köşe yaptılar. Nef’in sahibi Erden Timur’un gerçek bir Galatasaray taraftarı olduğunu öğrenmiştik daha önce ama gözünü bu kadar karartabileceğini beklemezdim. Sanırım kendisi de fazlasıyla farkındadır mali tablonun ve sözleşmeyi de ona göre yapmışlardır. her ne kadar TL bazında bir anlaşma olsa bile orta vadede ciddi bir değer kaybı yaşarsa klüp bunu değerledirerek opsiyonu uzatmayacağı gibi daha yüksek bedelle uluslararası bilindik bir sponsor ile yeniden anlaşabilir. Bu sebeple Nef’e ve sahiplerine teşekkür etmek gerekir.

nef

Aslında bahsetmeye bile değmeyecek bir konu ama içimde kalmasa daha iyi; bu ülkede twitter üzerinden, instagram üzerinden kayır edilmiş ve paylaşılmış görüntüler sebebiyle veya televizyonlara yansıyan görüntüler sebebiyle 4 5 8 gibi rakamlar mertebesinde ceza verirlerken, SY ye hakem raporuna yazılmadığı gerekçesiyle sadece 1 maç ceza verdiler. O da topu ayağıyla vurması olsa gerek. Çok bile vermişler, keşke kınama cezası verip bir daha yapma filan deselerdi. Gerçi Avrupa Mahkemesinin tarafsız olmadığı kararına uygun hareket ediyorlar taraflı davranmakta çok tutarlılar. SY sürekli küfür etsin siz de duymayın.

Maçtan Sonra

Maça güzel bir onbir ile başladık, tabi ki bu bana göre öyle, herkesin farklı onbiri ve dizilişi olabilir. Golü beklenenden erken bulduk ve oyun başka bir şekile evrildi. Özellikle 10 – 15 dakika top sürekli rakipte kaldı, tamam pozisyon olmadı bu süreçte ama ben bu tarz oyunu sevmiyorum. Topu kontrol edebilmek ve oyunu ele almak yakışır bize. Bir gün prese karşı nasıl çıkabileceğimizi de öğreneceğiz ya da bunu bilen oyunculara sahip olacağız. Çok ciddi ciddi bir Muslera asisti üzerine taktiğimiz var sanırım. İlk yarı rakibe umut verecek pozisyon veya gol vermedik bu işin iyi tarafı. İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleri umarım pozitif etki yapar.

İkinci yarıda yine topu rakibe bırakıp kontra toplarla pozisyon bulmak isterken neredeyse süreki Konya atakları izledik. Bu oyun tarzı tercih edilmeli midir bilmiyorum ama göze hoş gelen bir oyun değildi. Diğer taraftan bu hafta deplasmanda oynayacağımız Moskova maçının provası mıydı orasını da hoca bilir. Şimdi bakmak istediği yerden üfüren taraflı yorumcular Galatasaray’ın bocaladığını filan söylemeye başladılar. Her maç aynı olmadığını adı gibi bilenler işlerine geldiği gibi yorum yaparlar artık. 

Maçın İlk Onbiri ve Performans Puanları;

Muslera: 7

Yedlin: 7
Alparslan: 8
Nelsson: 8
Anholt: 7

Morutan: 6
Cicaldau: 9
Taylan: 6
Kerem: 5
Halil: 6
Mustafa: 7

Fatih Terim: 6

galatasaray resmi web sitesi

+ There are no comments

Add yours