TÜRKİYE – NORVEÇ

2 min read

Yerli oyuncu kalitesi artsın diye üç tane oynatmak mecburiyetinde olduğumuz kendi ligimiz bir yana, Türkiye – Norveç maçı öncesinde yeni yeni teknik direktörlük tecrübesi kazanmaya başlayan Alman Stefan Kuntz ile anlaşma yapıldı.

Milli takım havuzunda uzun yıllar istikrarlı kadro belirlemeye yetecek kadar oyuncu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Alman U21 takımını çalıştırdığı dönemde Türkiye milli takımı için genç ve yetenekli oyuncuları izlemedi ise, Kuntz’un hiç bilmediğimiz bir oyuncuyu milli takıma dahil etmesini beklemiyoruz. Bugünkü maç özelinde beklediğimiz ilk ve en önemli şey takımın futbol oynamayı ve rakip kim olursa olsun kazanma isteğini sahaya yansıtması.

bayrak

Zaman içerisinde ise bu büyük havuzdan en çok formda olan oyuncuyu takım ayırımı yapmadan takıma seçmesi ve oynayacak onbir oyuncunun da en çok oyun performansına göre belirlemesini bekliyoruz. Milli takımda rotasyon olmamalı, bir oyuncunun iyi oynamaya devam ettiği ve fiziksel olarak problemi olmadığı sürece sürekli oynamasından yanayım.

Alman futbolu özellikle disiplin ve doksan dakika aynı ciddiyet ile oynamaları ile bilinir. Teknik direktörü Alman olan bir Türk milli takımı bu oyunu oynayabilecek mi bunu zamanla göreceğiz elbette ancak yeni hocanın U21 ile kazandığı deneyim A milli takımımız için yeterli olup olmayacağı önündeki en büyük sorun gibi görünüyor.

Henüz bir basın toplantısını görmedim ama ne demek istediğini kıvırmadan, çevirmeden, doğrudan söyleyebilecek yeterlilikte ve insan ilişkilerinin de başarılı olmasını beklediğim Stefan Kuntz’a hoşgeldin diyerek başarılar diliyorum.

norway

TFF

+ There are no comments

Add yours