BEŞİKTAŞ

3 min read

İstanbul Boğazıda uzun bir kıyısı ve bu kıyıda tarihi sarayların ve yalıların bulunduğu alanda bulunan İstanbul’un en önemli ve en değerli ilçelerinden birisidir Beşiktaş. En az ilçenin kendisi kadar bazıları belkide daha ünlü olan mahalle ve semtlere sahiptir.

Popüler Yerler

Bazı önemli ve ünlü mahallelerini saymak gerekirse; Akatlar Arnavutköy Balmumcu Bebek, Dikilitaş Etiler Gayrettepe, Kuruçeşme, Levazım Levent, Nisbetiye Ortaköy ve Ulus mahalleleri sayılabilir. Bu isimlerden bazıları popülarite ve bilinirlik anlamında Beşiktaş ilçesinin önünde bile olabilir.

beşiktaş

KADIKÖY

Denize kıyısı olan bir istanbul ilçesinin en güzel özelliği deniz seyahatinin mümkün olmasıdır. Hele bir de bu seyahat Boğaziçi bölgesinde olursa tadından yenmez. Hiç bir şey yapmadan aynı rotada denizden gidiş dönüş bile insanı dinlendirmeye yeter. Denizin sesi, kokusu ve martı seslerinin adeta tedavi edici bir özelliği vardır.

Tarihi Yerler

İlçenin önemli gezi noktaları ve tarihi alanlarından bazılarını saymak gerekirse; Akaretler Sıra Evleri, Akmerkez, Barbaros Anıtı, Bebek, BJK İnönü Stadyumu, Beşiktaş İskelesi, Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Dolmabahçe Saat Kulesi, Feriye Sarayı, İstanbul Deniz Müzesi, Malta köşkü, Ortaköy Camii,  Yıldız Parkı, Yıldız Sarayı ve Darphane sayılabilir. Günübirlik İstanbul gezileri için tek başına bir günün yetmeyeceği ama iyi bir rota olabileceği açıktır.

beşiktaş

İSTANBUL

Beşiktaş çarşısı, balık pazarı ve sebze pazarı ilçede yaşayanlar için önemli merkezlerdendir. Özellikle çarşıda bulunan yeme içme mekanları oldukça popüler olup diğer ilçelerden gelen hafta sonu günübirlik ziyaretçileriyle turizmin yoğun yaşandığı bir kaç önemli ilçesinden birisi olduğu söylenebilir.

Eğlenmek Gerek

Özellikle BKM Beşiktaş Kültür Merkezi uzun yıllar bir çok ünlü şovmenin gösteri yaptığı ve her gece kapalı gişe oynayan en popüler kültür merkezlerinden birisi olmuştur. Beşiktaş için söylenebilecek tek olumsuzluk bu aşırı ilginin ilçeye getirdiği trafik yüküdür. Sadece hafta sonları değil belki de hemen her akşam trafiğin can sıkıcı hale gelmesi bile ilçeye olan ilgiyi azaltmamıştır. Gelecekte toplu taşıma ve otopark imkanlarının iyileştirilmesi sağlanır.

beşiktaş

Doğası, havası, kültürü, insanları ve çevresiyle Beşiktaş’a gelmek sizi kesinlikle farklı ve daha özgür hissettirir. Beşiktaş İlçesi bu konuda kalan bir kaç ilçe ile beraber insan yükü çekmekte olup diğer ilçelerin de gerek ulaşım gerekse diğer cazibe merkezleri ile birer Beşiktaş örneğini yaşatmalıdırlar.

beşiktaş belediyesi

 

+ There are no comments

Add yours