CEBELİTARIK – TÜRKİYE

3 min read

Dünya kupası Avrupa elemelerinde bu akşam oynayacağımız Cebelitarık, egemenlik olarak Birleşik Krallık’a bağlı ama İspanya ile ihtilaflı durumu devam eden küçük bir kayalık tepenin etrafında kurulmuş toplam nüfusu 35 bin civarında olan küçük bir şehir. Toplam nüfusu bu kadar olan bir yerdeki sporcu sayısını bırakın ülkeler arasında kıyaslamayı belki de sadece Galatasaray’daki sporcu sayısı ile bile ancak kıyas götürür.

bayrak
ay yıldız bayrak

Bölge o kadar küçük ki, havalimanının pisti için denize ilave yapmışlar ve futbol stadı da nerdeyse pistte, üstelik tıpkı bizim bölgesel amatör sahalarına benziyor. Bütün bunları yazarken amacım rakibi küçümsemek değil. Futbol, onbir kişinin ortak aklı ve taktiği ile oynanan basit bir hatalar sporu. O yüzden büyük küçük ayrımı sonuca mutlak etki etmez, o yüzden kupa maçlarında pek çok sürpriz yaşanır favori takımlar isimsiz takımlara elenirler.

TÜRKİYE FUTBOL BİRLİĞİ (TFB)

Bu akşam oynanacak maçın hiç bir skoru beni şaşırtmaz çünkü biz  şu sıralar sahada ne yaptığımızı bilen, taktiğimiz olan ve geçen her saniyenin kıymetini bilen bir oyun oynayamıyoruz. Bu kadar nüfusun içerisinde yüzlerce futbol oynayan genç dinamik ve kuvvetli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının içerisinden 30, 20 ya da bilemedin 11 tane futbolcu çıkmaz mı yahu? Hadi bekliyorsun çıkmıyor da o kadar bütçeleri yöneten TFF sadece 20 kişilik bir yetiştirme okulu açsa ve hangi yaşta başlaması gerekiyorsa o yaştan itibaren yetiştirse bile sağlam bir milli takım çıkarılabilirdi.

TÜRKİYE – KARADAĞ

Belkide öyle yapılmalıdır, her ülke milli takımını tüm yaşlar için oluşturmalı ve tıpkı profesyonel futbol kulüpleri gibi yıl boyunca aynı oyuncularla diğer ülkelerle milli takımlar liginde oynamalıdır. Milli takımlarda o ülkede doğmuş olmak, o ülkenin dilini konuşuyor olmak gibi katı kurallar da getirilerek milletler ligi ayrı bir statüde oynanmalıdır. Bu ligde ne transfer ne para ne de kupa dertleri olmayacağından konu sadece futbol ve oyun olacaktır. Bu kadar fazla futbolsever için birden çok futbol organizasyonu daha da cazip olacaktır. Bence bu fikir tartışılmalı ve değerlendirilmelidir. Benim fikrim de bu yazımda tarihe not düşsün.

Bu akşam maçın sonucu, atılan gol, alınan puandan çok şimdiye kadar yaşananlardan sorumlu olanların en ufak bir sorumluluk hissetmediklerini ve hiç bir şey yokmuş gibi davranmalarının önünen geçemez.

LAYIK

cebelitarık

 

+ There are no comments

Add yours