KASIMPAŞA – GALATASARAY

4 min read

Maçtan Önce

Bu haftanın maçtan önceki ilk notu başkan Burak Elmas’ın disiplin kuruluna sevk edilmesi ve sonrasında yaşananlara ek olarak Hıncal Uluç’un garip açıklamaları. TFF son genel kurulunda kabul edilen kararla bundan sonra tüm kurulların seçimle belirleneceğinin kesinleşmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına göre tarafsız ve adil olmadığı sabit disiplin kuruluna karşı açılan dava da üzerine binince tam bir hukuk savaşı yaşanmaya başladı. Burak Elmas sonucu belli olan sevk için savunma vermeye gerek olmadığı malumun ilanını açıklayınca, sayın yaşı gelmiş Hıncal Uluç bunu devlete yapılan bir saygısızlık olarak görmüş. Aynı Hıncal Uluç televizyon programlarında maçların güvenlikleri, deplasman seyircisi vesaire konularında o ilin valilerine görev çağrısı yaparken devlete saygısızlık etmiyor muydu? diye sormak gerekiyor. Tapu dairelerinde veya noterlerde 65 yaşını geçmiş vatandaşlardan akli denge raporu  olmadan işlem yapılmayacağını duymuşsunuzdur. Madem öyle resmi tüm kurumlarda, devlet yönetiminde ve medya kuruluşlarında da 65 yaş üstü akli denge raporu şart olmalı, belirli periyotlarda yenilenerek her program başında herkese gösterilmelidir. Bu çok insani ve hepimizin ömrü olunca mutlaka yaşayacağı biyolojik bir gerçektir. Özellikle ülke yönetiminde önemli kararlar alacak kişi ve kuruluşlarda titizlikle uygulanmalıdır. Hıncal Uluç spor medyasının en eski çınarlarından birisidir ve oldukça yaşlanmıştır. Umarım ki akıl sağlığı hiç bozulmaz ve bizleri farklı bakış açısıyla uyandırmaya devam eder. 

Kasımpaşa maçı milli maçlar arasından önceki son maç ve yeni transferlerin en hızlıca takıma adaptasyonu için bu ara iyi gelecektir. Umarım ki hem bu maçta hem de milli takımların maçlarında hiç bir sporcu sakatlanmaz ve kaldığımız yerden devam ederiz.

Maçtan Sonra

Maçın açıklanan onbiri defansif açıdan sıkıntı yaşayabileceğimizi gösterdiyse de hucumda bu açığı kapatabilecek oyuncularımız mevcut. İki Rumen oyuncu arı gibi ve akıllarıyla oynadıklarından çok uyumlu ve iyi iş çıkarabilecekleri görüldü. Berkan ön libero oyununda Taylan kadar etkili olamadı ama hatalarından çok da tehlike çıkmadı. Şimdiye kadar takımın gol yükünü çeken ve iyi işler yapan Diagne ise bu maçta inanılmaz iki bariz golü yapamadı. Bu kadar genç ve hızlı takım için biraz ağır kaldı ve asist yapmayı hiç düşünmedi. Yediğimiz golden önce biz atacakken bu sefer de hatasız oynayan Boey ters kademeyi unuttu. Bu da onun nazarlığı olsun. Fatih Terim bakalım 2. yarıda bir şeyler değiştirebilecek mi?

İkinci yarı görüldü ki teknik ve akıl koyacak oyuncular sahada olmayınca başıboş tavuk gibi dolanır olduk. Taylan’dan bu kadar hatayı bir maçta beklemezdim. Sezon boyu yapmayacağı kadar hata yaptı. Kerem kabak tadı veriyor, kendine oynuyor yeri garanti ve büyük futbolcu oldum sanıyor ve hala kafası yukarıda. Aut atışından başlayan pas oyunu meselesine çok takmış durumdayım. Hele ki onlardan birisi Lyundama ise, Alparslan bundan sonra banko oynamalıdır. Marcao gerekirse beklenip, satılacaksa Lyundama satılmalıdır. Sonuç olarak puan kaybedeceğimiz maçlar elbette olacaktı ama o maç bu maç değildi.

Puan Tablosu

Muslera: 5  Boey: 5  Nelsson: 6  Lyundama: 3  Aanholt: 5  Morutan: 8  Berkan: 6  Cicaldau: 7  Kerem: 4  Barış Alper: 6  Diagne: 4   

Fatih Terim: 5

galatasaray resmi web sitesi  

 

 

+ There are no comments

Add yours