PSV – GALATASARAY

2 min read

Yeni sezonun ilk resmi maçını Avrupa’nın ve Hollanda’nın köklü kulüplerinden biri olan PSV ile oynuyoruz. Uzun yıllar ülke puanı, takım puanı derken, gelecek sezondan itibaren şampiyon takım bile ön eleme oynayacak. Bugün bize yarın hepimize.

Bu sezona kulübün yönetimi ile Fatih Terim arasında sorun olmadan sadece Galatasaray düşünülerek giriliyor. Popülist bir başkan olsa üçün beşin hesabını yapmaz bir iki tane isim transferi yapardı. Ama daha önce harcanan paraların sonucu bankalar ile yapılandırma anlaşması ister istemez bağlayıcı oldu ve iyi de oldu. Bonservis verirken bir sonraki satışın yapılabileceği 25 yaş altı gençleri seçmek ya da alt yapıdan oyuncu parlatmak elzem oldu.

FUTBOL

Bugün oynanacak PSV maçında aslında her bölge için oyuncu mevcut, kim bilir belki de yarın oynayacak oyuncular için bir fırsat maçıdır. Özellikle gençler bu takımın geleceğinde ve taraftarın gönlünde yer almak istiyorlarsa beklentinin üzerinde performans göstermeleri ve hepimizi şaşırtmaları gerekir. Ayrıca sadece Galatasaray değil Avrupa’nın da vitrinidir Şampiyonlar Ligi.

Sezon başı hazırlıklarında her sene U19 takımından öne çıkan bazı gençler Fatih Terim’in gözüne girebilmek için çalışırlar. Bu sene yeni bir defans oyuncumuz öne çıktı, adı Kaan oldukça emin ve soğukkanlı bir futbol oynadı hazırlık maçında. Bir de biraz daha olgunlaşan Yunus Akgün daha derli toplu gibi göründü. Son bir kaç yıldır genel olarak defans oyuncusu parlıyor ülkemizden ama asıl ihtiyaç hem orta saha hem de golcü. Umarım altyapı eğiticiler de bunun farkında olurlar da son vuruşları isabetli olan esaslı bir golcü yetişir yakın zamanda.

PSV maçı önümüzdeki yılların bir ön deneyimi olacak önce Galatasaray sonra tüm diğer takımlar için. Ya bu zamanlar için dinamo gibi çalışan gençlerle dolu ama futbol oynayan takımlar hazırlayacağız ya da ekonomimizi toplayana kadar kendi ligimizde oynamaya devam edeceğiz.

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours