🙂 😄 😳

2 min read

Emoji kavramı akıllı telefonların kullanılması ile birlikte patladı ve çok çabuk yerleşti hayatımıza. Üstelik ilk kullanılan iki nokta ve parantez 🙂 şekillerinden çok daha ileri gitti. Kendine özgü tasarımları ile her duyguya göre koleksiyonlar oluştu. Muhtemelen ilk internet cafelerin olduğu zamanlar çok popüler olan mirc, icq ya da msn gibi chat odalarında ilk temelleri atılmıştır emojilerin.

🙂  ♣   😉

Keşke iki nokta ve parantez 🙂 kullanarak gülümsemeyi ilk keşfeden insanı bilebilseydik. Kim ne derse desin mevcut şartlarda buna gerçekten keşif demek gerekiyor. Kimileri için gereksiz ve dil kullanımını engellediği için çok sevilmeyebilir ama günümüzün karikatürleri bile sayılabilirler.

emoji

YENİ Mİ? ESKİ Mİ?

Karikatür sadece çizim içermiyor aslında, çizilen şeyler ile dikkat çekmek istenen olguyu insana doğrudan gösteriyor. Emojileri bu manada karikatüre benzetmek çok doğru değil belki ama anlık duyguları kelimeler ile anlatmak yerine bir şekil ile tek seferde anlatmak günümüz için inanılmaz bir nimet. Günümüzde, akıllı telefon dediğimiz cihazların kullanım oranlarına baktığımızda telefon olarak kullanım neredeyse en aza düştü. Daha çok yazışma yapıyoruz ve bunu da en kısa şekliyle yapmak istiyoruz. Bunun da görünen en kısa yolu emoji. 🙂

Önce sadece nokta ve çizgiler ile yapıldılar, sonra renkli ve şekilli oldular, sonra boyutları büyüdü, sonra da hareketli olanları çıktı ortaya ve yarın daha hangi çeşitleri çıkacak kim bilir.

UFO

İşte Bazı Emojiler

😃😂😘😍🤭😉😳🤔😴😷😎👏👍☝️🙏✍️🙋🤦🚶⛹️🪂⛷️🤵👷🧑‍✈️🧑‍🎓💃🕺🌷🍁🍀🌲🔥🌨️🌩️🌍🙊🙉🙈🐼🐱🐶🐊🦮🦒🦨🦅🦆🐧🍓🍒🍉🍍🍐🍇🍆🌽🍞🥐🥞🥩🌭🍔🍟🌯🥣🍲🥧🧊🧈🍵☕🍺🍷🥃🍸🥢🍽️🚦⛽🛹🛴🏍️🚙🚜🚒🚎🚓🚉🚔🚤🛶🚡✈️🗼⛩️🏢🏫🏟️🏠🛖🏕️🌄🌁🏖️🛤️🏝️🎉🎀🎂🎈🥇⚽🏀🏐🎾🎱🎲♟️📷🎰🎨🖌️🎶🎹🎸🪘🥁🎤🎧📺🎭📱☎️📞💻💵🏧🔦🪟🧻🧹🪒🩳👔🪖🎩🧢👠☂️👜🧳🥾💉💊🪜🪣🧯⚒️🔧✂️📌✒️🖋️📝📗📇🗃️📰📈🏷️🕰️🕑⏱️⌚🗝️⚰️🔑🔒❤️🔵🟪♏♀️♂️🚭🔞🆘⛔©️♨️▶️✔️↘️↔️9️⃣🚾🐾👣👥🗣️Ⓜ️🚻☪️✝️✡️♣️♠️♦️🗨️💭🔲🏁🎌🏴🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

+ There are no comments

Add yours