750 ÇOCUKLU MEZAR

3 min read

Kanada’nın bir eyaletinde yatılı bir okulunun yanında 750 tane çocuk cesedi kalıntıları bulundu, bundan önce de 215 tane bulunmuş, kim bilir farklı yerlerde daha kaç tane var.!

Kültürel Soykırım

2015 yılında Kanada’da altı yılık bir araştırmanın sonucunda yayımlanan bir raporda, yerli çocukları evlerinden çıkararak ana dillerini konuşmalarını veya kültürel pratikler yapmalarını yasaklayan ve zorla asimile etmek için oluşturulan bu yatılı okul ağı “kültürel soykırım” olarak tanımlanmıştı.” Euronews haberi böyle söylüyor. Hatta Kanada hükümeti bu konuda bir özür metni bile yayınlanmış. Olanlara bakılırsa sadece kültürel de kalmamış olabilir. İnsanlık tarihi hakikaten akıllara durgunluk verecek kadar inanılmaz olaylar ile dolu.

çocuk

Özellikle tarikat vs gibi dini daha çok yaşadıkları sanılan kesimlerde insanın kendini daha güvende hissetmesi gerekirken, hem Hristiyan dünyasında hem de ülkemizde duyulan çocuk istismarı vakalarına söylenecek söz bulamıyoruz. Üstelik bu kadar ayyuka çıkmış vakalara rağmen insanların öz evlatlarını hâlâ bu gibi yerlere gönderiyor olmasına nasıl bir açıklama getirilir bilemiyorum.

İNSANIN İNSANA YAPTIĞI

Hangi toplumda olursa olsun çocuklar önce onların sonra tüm Dünya’nın geleceğidir. İnsanı insan yapan çocukluğudur, o zamanları ne kadar iyi yaşarsa o kadar iyi insan, ne kadar kötü yararsa o kadar kötü bir insan olur. Günümüzdeki sorunlu insanların büyük bir bölümünün asıl sorunu çocuk iken yaşandığı anlaşılan travmalarıdır.

çocukGelecek İçin

Bu yüzden çocuk sahibi olmak sadece kimlikte yazmak ile olmaz, öncelikle çocuğun aklını korumalı, vicdan sahibi bir insan olarak yetiştirilmesini sağlamalısınız. Siz kendiniz nasıl bir örnek olursanız onu da öyle yaparsınız. Bu yüzden önce kendi dünyanızda kendiniz ile barışık olmanız çok önemli. Sipariş usulü çocuk da yetiştirilmez adam da olunmaz.

Yoksa bugün benim yazdığım gibi yarın da başka birisi benzer bir çocuk ölüm veya taciz haberini yazmaya devam eder. Dünya’nın ırkçılık gibi, cinsiyet ayrımı gibi çocuk istismarı da önemli defolarından biridir ve bunlarla mücadele hepimizin görevidir.

çocuk

+ There are no comments

Add yours