TÜRKİYE 0 – 2 GALLER ⚽

2 min read

2020 Avrupa Şampiyonası açılış maçında ev sahibi İtalya’ya hiç futbol oynamadan ve ne yaptığını bilmeden 3-0 yenilen milli takımımızın bir sonraki Galler maçında nasıl bir performans sergileyeceği konusunda herkesin kafası karıştı. Daha önceki şampiyonalarda biz bitti demeden bitmez diyecek kadar geri dönüşlerde yaşadık, hiç bir varlık gösteremeden evimize döndüğümüz günler de yaşadık.

Bu maç yazımın ilk kısmını maç henüz oynanmadan yazıyorum çünkü hangi onbir ile çıkarsak çıkalım meselenin isimler olmadığını tüm futbol severler ve fikir yürütenler neredeyse ağız birliği etmişçesine söylediler. Bizim meselemiz teknik direktörün taktik seçimi ve kendi oyunumuzu ortaya koyamamak, rakibe göre oyun belirlemeye ve defans yapmaya çalışmak. Kenar yönetiminin A B C planlarını, oyuna kenardan yapılan ve sonuca etki eden hamlelerini zaten göremiyoruz. Futbolu seyreden orta yaş üstündeki her futbol sever, aynı milli takımı seçer ve aynı oyunu oynatabilir. Milli takımın hocasının bu kadar pasif kalmaması gerekir.

bayrak İlginizi çekebilir;   EURO 2020

Maçın genel olarak yorumu özetle şudur ki, hiç bir pas organizasyonu ve oyun düzeni olmadan halı sahada rastlantı eseri oynayan bir takım gibiydik. Elemelerde bu takım iyi oynayabiliyorsa esas oynaması gereken yerde oynayamıyorsa bir yerde yanlış var demektir. İlk maçta yapılan korkak ve kişiliksiz oyun seçimi ve ağır yenilgi bu maçın da psikolojik olarak hazırlayıcısı idi.

Tekrar ederek söylüyorum çok iyi savunma oyuncularımız var diye çok iyi savunma yapacağımız anlamı çıkmaz. Bu Türk futbolunun yazgısıdır. O yüzden 2 yesen bile 3 atmayı bileceksin. Ama önce iki yemeyi beklemeden oynayacaksın. Yediğimiz ilk golü üç defa denediler üçüncü de attılar ve bu taktiği görebilecek stoper orjinli iki oyuncu kenarda oturuyordu. İkinci yarıya iki hamle ile müdahale edildi ama birisi olması gereken iken diğer yine çakma değişiklik idi. Orta saha için formu yükselen Taylan sırf Terim kompleksi yüzünden oynatılmıyor, ben öyle hissediyorum. Önceki maç için umarım beni yanıltır hoca demiştim ama maalesef yanıltmadı.

euro 2020 page Galler

+ There are no comments

Add yours