EURO 2020 ⚽

3 min read

Uzun yıllar sonra Avrupa futbol şampiyonasına elemelerden doğrudan çıkmış, yakaladığımız genç ve yetenekli jenerasyonun keyfini sürecek iken covid-19 salgını yüzünden ertelenmek durumunda kalınan Euro 2020 futbol şampiyonası önümüzdeki günlerde başlıyor.

Yeni Jenerasyon

Turnuvanın açılış maçını İtalya ile bizim çocuklar oynayacak. Hazırlıklarını tamamlayan ve bir kaç tane hazırlık maçı oynayan milliler nihai kadroyu da belirleyerek ilk maçın havasına girmeye hazırlanıyor. Yapılan hesaplara göre turnuvaya katılan takımlar içerisinde yaş ortalaması en küçük olan ülke Türkiye imiş. Bu konuda uzun yıllardır yetiştirememe sıkıntısı yaşadığımızdan 14 Türk oynatma kuralı sayesinde yabancı oyuncular ile rekabet edebilmek ve oynamak uğruna kendilerinin geliştiren genç oyuncular Avrupa’nın bir çok ülkesinde boy göstermeye başladılar. Öyle ki şu an kadromuzda olan oyuncuların yarısından fazlası yurt dışında top koşturan oyunculardan oluşuyor.

ilginizi çekebilir; FUTBOL VE SPOR SEZONU BAŞLADI

Futbol takımlarının altyapılarında A takımına verebilecek ve para kazandıracak düzeyde transfer yapabilecek oyuncu yetiştiremedikleri sürece bu sistemin dönebilmesi için başka kaynaklara, Avrupa ligleri gelirlerine, sponsorlara, ürün satışlarına, her zaman şampiyon olmaya ve taraftarlara mecbur olacakalar. Ancak her takımın bunu aynı anda istemesi ise bıçak sırtında bir denge gerektiriyor ve takımları da hakemleri de federasyonu da sonuna kadar zorluyor. İş çığrından çıkıyor. Artık spor yerine savaş centilmenlik yerine kavga keyif yerine cefa çekmeye başladık.

Altyapı Şart

Bu şampiyona öncesi elde edilen milli takım kadrosu gösterdi ki bizim oyuncularımız da en az Avrupa’nın üst seviye ülkelerindeki oyuncular kadar yetenekli ve profesyonel olabiliyorlar. O zaman yapılması gereken yabancı sınırlamaları değil serbest rekabet ortamını yaratabilmek ve her takım onbirinde en az bir veya iki tane altyapından 20 yaş altı oyuncu oynatma zorunluluğu getirmektir.

Ayrıca verilecek bu kararın, seçilen her federasyon yönetimine veya milli takım teknik direktörüne göre zırt pırt değiştirmemek ve istikrarı korumak da futbolun geleceği için önemli olduğu açıktır. Türkiye milli futbol takımına başarılar dilerken hepimize güzel ve keyifli anlar yaşatarak sevdikleri ve oynadıkları futbolu bize göstermelerini umuyorum.

uefa sitesi

+ There are no comments

Add yours