BİSİKLET 🚲

2 min read

Hangi çocuk istemez ki ilk karnesinde ailesi tarafından ödül olarak verilen bir bisiklet. Hepimizin hayali böyle ama hayat kiminde gerçekleşiyor kiminde ise ömür boyu içinde bir ukte olarak kalıyor.

Eğlencelik Mi

Çevreci bir gelecekte modern toplumlar için bisiklet kişisel ulaşım aracı olarak kabul ediliyor ve rağbet görüyor iken gelişmekte olan ülkelerde sadece eğlencelik olarak görülüyor. Belli bir yaşın üzerinde bisiklet kullanmak neredeyse unutuluyor. Öğrenci iken okul bittiğinde ve tatil dönemi başladığında arkadaşlarla birlikte vakit geçirmek için bisiklet gerekiyor.

bike

ilginizi çekebilir;  ÖNCE BİSİKLET SONRA SCOOTER

Bisikletin hem çevreci hem de sağlık açısından faydalı olması sebebiyle daha yaygın olarak kullanılması teşvik edilse de bu sefer başka sorunlar gündeme geliyor. Bisiklet kullanıcı sayısının artması tıpkı otomobillerde olduğu gibi, trafik düzeni içerisinde sürme yolları, park etme düzeni gibi asgari gereklilikleri de beraberinde getiriyor. Ülke olarak yasal mevzuatını bile bir kaç sene önce yapabildik. Otomobiller için asgari sokak ve park etme düzenini sağlayamıyor iken üzerine bir de bisiklet yolu eklemek büyük şehirlerde kolay kolay yapılabilecek gibi durmuyor.

Son Model

Bisikletin ilk keşfinden günümüze kadar çok çeşitli tasarımlar geliştirilmiş, sürüş kolaylığı, ergonomi, hız, güvenlik, gibi sebepler ile kullanılan alanın özelliğine göre arazi, gezi, dağ ve yarış bisikleti modelleri oluşmuştur. Günümüz teknolojisi ile hafif ve sağlam malzeme, az enerji ile kolay kullanım, vites seçenekleri ve mümkünse katlanabilir olması şehir hayatının gereksinimlerini ancak karşılayabiliyor.

bike

Öte yandan bir çok belediye kiralama istasyonları ve elektronik üyelik sistemleri ile bisiklet sürmeyi bir kamu hizmeti haline getirdi bile. Bu durumun yaygınlaşması ve imkanı olanların bisiklet sahibi olması gelişmekle doğru orantılı olup, bir gün herkesin bir bisikleti oldugunda eminim ki daha medeni bir ülke olmuş olacağız.

isbike

parking

+ There are no comments

Add yours