STAR WARS

2 min read

Hollywood fabrikasının eğlence dünyasına yaptığı çok özel ürünlerinden birisidir Star Wars.  Sinema sektörü tarih boyunca iyi kurgulanmış ve görselleri beğenilen filmlerden gişe rekortmenleri çıkarmışlardır. Dünya yıldızları ve hayal kahramanları ile Hollywood kendi ismini marka yapmıştır ve muadili de yoktur.

Işın Kılıcı

Star Wars hikayesi bir kere uzayda geçmektedir ve belki de ilk kez bu kadar çeşitli ve değişik uzaylı tiplerini insanlara göstermiştir. Filmin içinde o tarihteki şartlara göre güzel tasarlanmış robotlar, canlılar var. Bir kere film iyi ile kötü, karanlık taraf ile bilgeliğin mücadelesi üzerine kurulmuş. O zamana göre çok iyi uzay gemileri ve bu filmin en önemli nesnesi var ki tüm oyuncuların da önüne geçen ışın kılıcı.

star wars

THE OSCAR GOES TO…

Bir süre sonra bu filmin her yeni serisi için süper prodüksiyon ve Dünya çapında tanıtım ile birlikte filmdeki tüm karakterler ve nesneler reyonlarda hayranlarını bekler. Filmin yapacağı gişe hasılatı yanında lisanslı marketing ürünleri ile de ciddi gelirler elde ediyorlar ve en önemlisi kendilerini akıllara kazıyorlar. Özellikle ışın kılıcının bu film ile ortaya çıkması ve her serinin mutlaka bir kılıç düellosuna sahip olması bu filmi çok özel yapıyor.

Karanlık Taraf

Hikaye, robotlar, uzaylılar, gemiler, gezenler ve nesnelerin yanına bir de oyuncu seçimleri ile yıldızlar eklenince efsaneye hoşgeldiniz. Genellikle filmlerin kötü karakterleri akıllarda kalmaz ve unutulup giderlerken bu filmin kötüsü Darth Vader kendi hayran kitlesine sahip olmuş ve yaşamaya devam ediyor. Obi Van Kenobi, Luke Skywalker, Han Solo, R2-D2, C-3PO karakterleri ile yılın her 4 Mayıs günü STAR WARS günü olarak belirlenmiştir. Dünya da böyle bir günün var olması bile bu filmin bu sektör içinde nasıl bir mihenk taşı olduğu gösteriyor.

star wars

Biliyorum şimdiki bakış açısı ile bilim kurgu filmlerinin tasarımları da çizgileri de çok ileri bir seviyede ama o tarihlerdeki teknolojiyi de düşünürseniz üretilen hikaye, kurgu ve görselleri bana göre zamanının çok ötesindedir.

star wars official web site

1 Comment

Add yours
  1. 1
    F.Şükran Kaymak

    Yıldız savaşlarını hiç izlemedim ancak Jules Verne nin yazdığı kitaplar yazıldığı zamanın çok ötesinde değil miydi ki bence pekçok ötesindeydi ama günümüzde hepsi gerçekleşti

+ Leave a Comment