GALATASARAY – KONYA MAÇI NOTLARI

3 min read

Galatasaray’ın oynadığı son haftalardaki maçların ilk yarılarını saymazsak ki boşa geçen zaman gibi kimsenin umrunda olmuyor, sadece ikinici yarılarında ile biraz kıpırdanma oluyor. Oyuncu grubunda yeterli baskı ve tepki gelmiyor. Bunun sebebi bilinmez ama geride olmanın mutlak kazanmak zorunda olmanın da yaptığı bir psikolojik baskı da olabilir. Bu akşam oynanan futbolun sonucu aşağı yukarı Trabzon maçında atılan golün aynısı attığımız şekilde gerçekleşti, tek fark o maçta 1 puanı kurtarmışken bu maçta 3 puanı kurtardık. Oyunun yaratıcılık kısmı sadece Gedson’a kalıyor, ikinci yarı biraz Taylan ve Babel ile artış gösterse de Etebo ile başlanılan maçları bu sebeple sevmiyorum. Bu sezonun sonunda nasıl bir yerde bitireceğiz bilinmez ama heyecan veren futbola dönmemiz şart. Galatasaray taraftarlarının bu takımdan istediği en önemli şey iyi futbol ve sahada canını dişine takan futbolcular görmek. Bu senenin bir sürü mazereti var ama pandeminin bitmesi ile normal hayat standartlarında normal ve eşit şartlarda mücadele edebilirsek başarı kendiliğinden gelecektir. Bu arada rakip takımların maçlarını izlemiyorum ama takip ettiğim kişilerin yorumlarına bakınca bazı takımlarda oyuncularının mı yoksa yöneticilerinin mi bilemem ama her rakip için ayrı bir motivasyon ile oynamaları da demeç vermeleri ya da vermemeleri de nasıl profesyonel(!) olduklarının göstergesidir. 

Maçın daha 2. dakikasında bir korner vuruşunda kalecinin top yerine Donk’un kafasına göstere göstere yumruk atmasına şahit olduk. Böyle bir kural var mıdır bilmem ama bu demek ki böyle bir kural var, kalecilerin rakip oyuncunun kafasını top zannetmesi ve uzaklaştırmak için vurması serbest olsa gerek. VAR denen şeyin ne işe yaradığını hepimiz görüyoruz zaten neden diye sormayacağım ama bu akşam da bir ilk oldu.

Yine söylüyorum bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;

“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de!

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:
Muslera
Puan: 7.0

Defans hattı:
Ömer Donk Marcao Şener
Puan: 7.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Emre K. Gedson Kerem Etebo
Puan: 7.0

Hücum hattı:
Halil Mustafa
Puan: 6.0

Fatih Terim:
Puan: 7.0

Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours