GALATASARAY – SİVAS MAÇI NOTLARI

4 min read

Oyun olarak son haftaların en iyi oyununu oynuyorken, üstüne gerçek bir Falcao golü bile görmüşken Linnes ve Muslera hatalarından iki gol yemek hiç beklenen bir şey değildi. Özellikle kafaya gelen güzel ortalar varken Mustafa’nın olmaması da hoş değildi. Geçen hafta hatalı yere oyundan ihraç edilen Mustafa’nın neden atılması gerektiğini şimdi anladınız mı. Halil’in girdiği pozisyonu o yakalasa topun ne zaman gol olduğunu kimse göremezdi bile. Bir çok pozisyonu içeri atamadılar, bazen de şans yanında olacak. Her şeye rağmen bu maçın oyunu 3 puan için hak edilmiş bir oyundu. Hakemin aynı maçta ayak ile basmalarda ve hatta teşebbüste bile sarı kartları doğru şekilde sarı kırmızı takıma gösterirken, penaltı dahil iki tane ayak basma hareketine faul bile veremedi. Üstelik bu maçta yeni bir ilk daha öğrendik ki futbolda bir oyuncu ayağı ile rakibin kafası ve ayağı hariç her yerine basabilir. Garabet gibi adı batsın bir Sivaslı vardı ki sahada kaç tane sahtekar yüzü olduğunu herkese gösterdi. Sahtekar oyuncular hangi takımda olursa olsun oynatılmamalı, hakem bunun farkında ise aldatılmak ve fair play kuralına göre atılmalıdır. Sadece penaltı almak için yapılan aldatmalar değil sahanın her yerindeki aldatmalara kart ihtarı olmalıdır. Sadece futbol istiyoruz ve sizin de göreviniz bu oyunu oynatmak, oynamak isteyenin yanında olmak.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera’ya kaçan 2 puanın 1 tanesi yazmak durumundayız. Olsun bugün böyle olur yarın 3 puanı alan kişi olur.
Puan: 5.0

Defans hattı:

Savunma hattının böyle bir sahada yerden tembel pas atmalarına katlanamıyorum. kaçan diğer puanın sorumlusu Linnes için bu maç gelecek adına belirleyici olacaktır. Bizim takımların savunmada zaman zaman hata yapması biraz da topla çok oynamak zorunda kaldıklarından kaynaklanıyor. Rakip kompakt savunma yapıp orta saha oyuncuları da durgun olursa oyun kurmak defansa kalıyor.
Puan: 5.0
Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada Taylan etkisi gelir gelmez görüldü. Gedson bile daha rahat pas trafiği yaptı. Bir kaç tane Falcao’nun yanlış pas tercihi olmasa bir zamanların Barcelona topunu anlık da olsa göstereceklerdi. Be….da varlığı yokluğu belli değil zaten.
Puan: 5.0

Hücum hattı:

Bu maç bittikten sonra eminim ki tüm taraftar Mustafa olmadığı için onu hatalı kart ile bilerek atmaya şartlanmış otoriteye lanet etmiştir. Kasımpaşa maçından biliyoruz ki baskı kurulan ve son vuruşlar için aranan adam Mustafa’dır. Falcao eski günlerinden bir an yaşattı ise de yetmedi. bir kaç tane güzel kafa şutu buldu ama keşke onları Mustafa yakalasaydı diyorum.
Puan: 5.0

Fatih Terim:

Fatih hocanın kadro seçimine bir şey demeyeceğim çünkü bu maça kadar neden değiştirmiyor diye de eleştiriliyordu, bu sefer de neden değiştirdi demeye hakkımız yok. Çıkardığı takım iyi oynadı ama iki ölümcül hata oldu ki bunu hiç kimse bilemezdi. Özellikle Halil o golü atsa süper olacaktı, hem kendisi hem de takım için ama fırsat tepti. Maçtan sonra neler dedi henüz bilmiyorum ama hakem yanlışları ile beraber bu sefer topun canı da istemedi biraz.
Puan: 6.0

Atanmışlar:

Galatasaray üzerinde gözlerini şeytana teslim edenler için her maç sonrası tekrar tekrar yazacağım. “Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.”
Puan: YOK
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours