Hepimiz nihayetinde insanız ve bir gün ömür bittiğinde bedenen yok olup gideceğiz bu geçici Dünya’dan. Ama bir insan diğer insanların zihninde ve kalbinde ne kadar çok hatıralar bırakabiliyorlarsa o kadar da ölümsüz oluyor. Sırf bu sebepten Dünya tarihinde iz bırakan sanatçı, besteci, aktör, ressam ya da herhangi bir konudaki kişilere hep hayranlık duymuşumdur.
Bir takım enstrümanlar ile müzik üretmek biz insanlara has çok özel bir yetenek ve her insan hayatında bir dönemi yoğun şekilde müzik ile geçiriyor. Aslında hayatımız her anında müzik var ama şekil ve ritim değiştiriyor. Özellike lise yıllarında “Billy Jean” dergisiyle birlikte yabancı pop müzik beni etkilemeye başlamıştı. O dönemin en popüler sanatçıları Michael Jakson ve Madonna ile birlikte benzer pek çok sanatçıyı devlet televizyonları ve radyolarında ne kadar yakalayabilirsek o kadar izleyebilir veya dinleyebilirdik. Radyo3 te stüdyo fm, tv de Pop Saati ile Erhan Konuk ilk aklıma gelen kişi. Televizyonda da Müzik Yelpazesi programı ile Sezen Cumhur Önal.
İnanır mısınız bilmem ama haftada bir yayınlanan bu iki tv programını izlemek için özellikle beklerdik. Dünya müziği ile bağlatımızı bu iki programcı belirlerdi. Hey gidi günler hey. Pop müzikten sonra yavaş yavaş soft rock, rock, hard rock ve biraz da metal. Bugün hep aklımda olan ve bir türlü izleme fırsatını bulamadığım Freddie Mercury’nin hayat hikayesini anlatan Bohemian Rhapsody filmini izledim. Bilenler bilir ve sadece onlar belki anlayacak yazdıklarımı ama bir müzik dahisi saydığım QUEEN grubunun bu filmi beni o yaşlarıma götürdü, film şeridi gibi üniversite yıllarım aklıma geldi. O zamanın için çılgın sayılan bu müzik grubunun filmi bittiğinde göz yaşlarımı tutamadım.
Müzik dünyasında bir çok rekorlar kıran kendine has tarzlarıyla ufuk açan bu insan ve benzer diğer önemli sanatçılar hayatlarını diğer insanlardan belki biraz kısa yaşadılar ama isimleri insanlık boyunca hep yaşayacak uzunlukta gerçek ölümsüz oldular. Her müzik çeşidine göre pek çok farklı isim sayılabilir ve her insan farklı bir sıralama yapabilir ama benim için bir kaç tanesini şöyle; Freddie Mercury, Michael Jakson, John Lennon, Bob Marley, Kurt Cobain, Elvis Presley hepsi efsane, hepsi ölümsüz, hepsi kısa yaşadı ama hepsi bize insan olduğumuzu hatırlattı.
Rock müziğinin benim için zirvesi QUEEN oldu. Yaptıkları müzikler o zamanın ötesinde idi, sanki o zamanın modern klasik müziği gibiydiler. “WE ARE THE CHAMPIONS” şarkıları bir marş gibidir ve öyle de kalacaktır. Ama onların en etki yaratan parçaları BOHEMIAN RHAPSODY grubun 1 numarasıdır. İyi ki sizi dinlediğim bir zamanda yaşadım QUEEN. Umarım gelecekte bir gün siz de benim gibi hatıralarınızla izlediğiniz veya dinlediğiniz bir müzikle ağlarsınız. THANKS QUEEN FOR REMINDING US THAT WE ARE HUMAN

Queen hakkında
Freddie Mercury hakkında

queen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir