GALATASARAY AMATÖR (!) BRANŞLAR 2

3 min read

Galatasaray amatör branşların durumlarına bir bakalım hazır futbol maçı da yokken.

Erkek Basketbol

Takımı o kadar atletik kurmuşlar ki ne savunmada yerinde durabiliyorlar ne de hucumda. Savunma yaparken sağlam durmak için bacakların seri bir şekilde sağa ve sola gidebilmesi gerekir. Basketbolda savunma bacaklarla yapılır. Genelde takımların 5 numaralı iri yarı bir oyuncuları olur ve sen de onun karşısında geri adım atmayacak sağlam birini koyarsın. Bizim takımda bu durum hiç dikkate alınmamış şöyle ki, takımı karşınıza dizseniz genelde hem cüsse hem de fizik olarak ortalama aynı tipte oyuncular görürsünüz. Rakip takımların oyun kurucularını savunan Göksenin neredeyse en iri oyuncu bile olabilir. Peki o zaman yardım savunmasını iyi yapıyor muyuz o da yok. Haydi diyelim bire bir adam savunmasında zayıf kalıyoruz, e o zaman sağlam bir alan savunması yeteneğimiz var mı? maalesef onu da pek denemediler. Esasen oturup takımı baştan aşağı yeniden kuracaksın ama buna da zaman yok para zaten yok. En son sıralamada rekabet içinde olduğumuz Fethiye takımını zar zor yenebildik. Bu sezon hiç olmasa daha iyi idi.

Kadın Basketbol

En son yapılan iki deneyim ve usta transferleri ile Eurolegue de çeyrek finale kalabildik ve ezeli rakibimiz ile eşleştik.Ligde de son sıradaki takıma karşı genç oyuncular antreman maçı yaptılar. Yeni oyuncuların takıma uyumu ve maç eksiklerini tamamladıklarında sağlam rakipler karşısında bakalım neler yapabileceğiz. Avrupa da ve ligde zaten tek rakip var onlara karşı üstün gelebilirsek bu sene bir title çıkabilir neden olmasın?

Erkek Voleybol

Milli takımın Avrupa elemeleri sebebiyle uzun zamandır ligde maç yoktu ve bir rus Yuri takıma katıldı. Ondan önce bir oyuncu daha eklenmişti takıma ama onun yüzünü göremeden ayrıldı galiba. resmi bir açıklama da yapılmadı. Yarın derbi maçı ile lige dönüyoruz ve bakalım final oynamaya yetecek enerji ve deneyiyimiz var mı göreceğiz.

Kadın Voleybol

Bu takımımız da sezon başına yapması gereken 2. yabancı transferini ki ligde 4 yabancılı takımlar olduğunu düşünürsek çok geç yapınca ilk dörde girme şansımızı bayağı bir kaybettik. Takımın çok değişken bir kimyası var ya tam winner ya da tam looser olabiliyorlar. Rakip takımdan bağımsız olarak bunları söylüyorum. Bugün oynanan maç 2-0 olmuştu ve 2. seti eze eze aldılar. 3. set bir miktar kazanma psikozu yaşanabilir ama bu kadar kolay teslimiyet ve peşinde kaybedilen 4. set sonrası geçmiş olsun hepimize. Pasör konusunda erkek takımımızda da benzer bir durum var şöyle ki; sürekli aynı oyun kurucu oynuyor ve yedek oyuncu sadece kaybedilen setlerde oyuna giriyor. Çağla ve Selçuk’un ellerine bakıyoruz resmen. Kötü iseler kaybediyoruz durum sadece budur.
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours