MARMARİS

3 min read

Üniversiteye başladığımda ilk ve en beğendim şey ilk 1 senenin İngilizce hazırlık sınıfı olmasıydı. Ortaokul ve lisedeki yabancı dil eğitimini sanki hiç almamış gibiydim. Bu yüzden olacak ki severek ve isteyerek öğrenmek istemiştim. Hatta bununla da yetinmeyip yaz tatilinde ilk başlarda İstanbul’da ama esas olarak Marmaris’te olmak üzere turizm sektöründe bir kaç sene çalıştım. Hem ingilizceme hem de cebime faydası olsun istedim.

içmeler
marmaris içmeler

İlk Göz Ağrısı

Marmaris ile ilk tanışmam bu vesile ile olmuştu. İlk turizm ve tatil yöresi olarak her zaman aklımda kalmıştır. 3 yıldızlı küçük bir otelde bildiğim kadar yabancı dilimle oteldeki farklı hizmetlerde bir kaç arkadaşımla beraber çalıştım. O zamanlar bir de Bodrum barlar sokağı efsanesi vardı. Bir keresinde de Bodrum’da bu sefer misafir olarak bir arkadaşın yazlıklarında kalmıştım. Koca bir sokak düşünün ve her metrekaresinde 3 tane insan, sanki metrobüsün en yoğun saatlerindeki ayakta yolcular gibi. İnan hiç abartmıyorum sokak komple insan seli oluyordu akşamları ve herhangi bir barda yer bulmak mucizeydi, sokaktaki insan seline karışıp giderdiniz.
İlginizi çekebilir;
İNGİLTERE
Marmaris o zamanlar böyle değildi, Bodruma göre daha sakin sayılırdı özellikle akşamları sahildeki büyük palmiyelerin altında yürümek, kumsala oturmak, büfelerden atıştırmak ve Marmaris’i yaşamak bambaşkaydı. Sabahları erken kalkardık iş gereği ve otelin terasından henüz sabah ışığı yeni yeni düşerken çarşaf gibi denizi görmek unutulmazdı. İlk kez gidiyorsanız oraya özellikle Muğla’dan sonra Gökova Körfezini görerek inilen bir dağ yolu, asırlık ağaçların paralel olarak dizildiği aşıklar yolu ve kıvrım kıvrım yeşiller arasından Marmaris’e inmek daha varmadan harika hissettirir sizi.

marmaris
marmaris koyu

Turizm Merkezi

Marmaris körfezi, Yalancı Boğazı, Akvaryum koyu, İçmeler’i Turunç’u ile her metresi ayrı güzel ve Ege turizminin başkentidir. Marmaris ile Datça arasındaki eşsiz koyları ve günübirlik tekne turlarını da söylemeden geçmemeyim. İngiliz turistlerin ağırlıklı olarak ziyaret ettiği ama özellikle Avrupa’nın her ülkesinden çok sayıda insanın geldiği Marmaris buna paralel kontrolsüz yapılaşmanın da kurbanı oldu. Çok yakın zamanda gitmedim ama Covid salgınından kurtulduğumuzda yeniden gezip görmek isteyeceğim Yerlerden biridir MARMARİS. Bu soğuk günlerde içinizi biraz ısıtmış olmak dileğiyle herkese de tavsiye ederim.
http://www.marmaris.bel.tr

marmaris

+ There are no comments

Add yours