Adı üstünde akıllı telefon ve akıllı uygulama çağında yaşıyoruz. Bunun bir diğer anlamı da Yapay Zeka denilen ve kararlarında duygulara yer olmadığından aklını bizden daha etkili kullanacak makineler artık hayatımızda.

Yapay Zeka

Terminatör filmini ve benzeri senaryoları olan filmleri bilirsiniz, yapay zeka gün gelir Dünyanın başındaki en büyük belanın insan olduğunu kısa sürede kavrayacak ve kurtuluş için insanları yok etmeye başlayacaktır. Bir gün böyle bir durumun olabileceği şimdiden görünüyor ama zamanını kim bilebilir ki? Zaman zaman terörle mücadele veya savaş senaryolarında da akıllı robotlar kullanılmak üzere çalışmalar yapıldığını da görüyoruz.

yapay zeka

ilginizi çekebilir;

İNGİLTERE

Şimdilik bu yapay zekaları elimizde taşıyoruz ve uygulama tercihleri, konum takibi, kullanım zamanları, bakılan internet siteleri, çekilen fotoğraflar ve her türlü iletişim bir şekilde telefonumuz tarafından takip ediliyor. Bunun amacı şimdilik telefonun performansını artırmak için olduğu söyleniyor işte sık kullanılan aplikasyonları arka planda tutmak, az kullanılanları kapatmak. Belli periyotlarda uygulama hatırlatmaları, tüketim alışkanlıkları hakkında sürekli bildirimler alıyoruz.

Android – Ios – AppGallery

Başlıkta saydığım uygulamalar da kademe kademe bir şekilde bizi takip ediyor, hiç bir şey yapmasalar telefon rehberimize, albüme, kameramıza, klasörlerimize erişmek zorundalar ki iletişimi resmi veya dosya göndermeyi yapabilsinler. Bunların belli periyotlarda bulutta saklanması da tercih edilebilir ama bulut dediğimiz de zaten başka bir yazılım. Telefon sisteminin kendisi, uygulama satın almalar ve benzeri bir çok şey konusunda başkalarına bir şeyler veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz zaten.

ağ

ilginizi çekebilir;

BARBA

Bence sıkıntı tekelleşme, sistemlerin alternatifleri olmaz ise ücrette de şartlarda da kendi bildiklerini yaparlar. Uluslararası sistemin mesela BM bu konuda ülke fark etmeksizin kişisel haklar konusunda insan hakları evrensel beyannamesinden yola çıkarak MOBİL HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ gibi bir ortak akıl belirleyip, zengin fakir ayrımı yapmadan tüm insanlara eşit işlem hakkı tanımasıdır.

Hangi uygulamanın hangi izinleri istediklerinden yola çıkarak yazdıklarımız ve paylaştıklarımızın bu elektronik şartlarda korunmasının çok zor olduğunu kabul etmekle birlikte kendi kullanım sıram TELEGRAM-SMS-SIGNAL-WHATSAPP şeklinde olup yok birbirinden farkı ama siz daha akıllı olun diyorum.

arama yapın ;

http://www.google.com

GPRS

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir