TELE-PLATFORM

3 min read

Televizyon izleme alışkanlığı akıllı teknolojiler ve platformların hayatımıza girmesiyle beraber değişmeye başladı. Muhtemeldir ki her konuda olduğu gibi bu konuda da gelişmiş ülkelerin bilmem ne kadar gerisinden geliyoruz. Aslında bir süre önce Digitürk dilediğin yerde uygulamasıyla benzer bir şeyler yapmaya çalışmışlardı ama gerçek manada platform özellikleri yoktu.

tv
tv

Sadece Eğlence

Daha bir kaç sene önce ilk internet dizi çekildi filan haberleri yapılıyorken şimdilerde hatırı sayılır seçeneklerde eğlence platformları yerlerini aldılar bile ve artık içlerinden seçmek durumundayız. Her biri belli bir aylık üyelik ücret ile abonelik istiyor ve gerçek görüntü kalitesi izlemek için yeni teknoloji televizyonlara sahip olmak gerekiyor. Türkiye’de uzun zamandır Tv8 kanalı bu boşluğu dolduruyordu, gerçi yayınlarının bir çoğu yarışma programlarıydı ama eğlence üzerine ciddi bir izleyici kitlesine sahipti.

ABONEYİZ ABONE
Kim ne derse desin insanları sürekli haberlerle, manipüle edilmiş alt mesajlar içeren, özentili, ağalık sistemli, mafyalı ve garip garip törelere mahkum edilmiş uyduruk dizilerle bir yere kadar kontrol edebilirsiniz. Sonra da filmlerdeki yalanların gerçek hayata yansımalarını ahlarla vahlarla izleriz. Bu konularda çok ciddi bir çalışma yapılması, halkın ruh sağlığını ve yetişecek çocukların gerçeklerden uzaklaşmamasını sağlayacak tedbirler alınmalıdır. Ülkemizde RTÜK denince aklımıza nelerin geldiği belli.

tv
platform

Televizyon Bitiyor

Günün her saatinde iş stresi, hayat pahalılığı, gelecek kaygısı, 3. sayfa cinayet haberleri, hemen her konuda seviyesiz ve bilimsel olmayan tartışmalar ile ömrümüzü heba etmektense, istediğimiz kategoride seçtiğimiz dizi, film, belgesel, sohbet, stand up ve benzeri yapımları istediğimiz zaman izleyebilmek ve yaş kategorisini de kendimiz fitre etmesi klasik televizyonculuğun artık yeni evreye geçmesi gerektiğini işaret etmektedir.
Netflix, Digitürk, Amazon Prime, Youtube Premium, Blue Tv, Puhu Tv en bilindikleri iken bunların arasına Tv8 den Exxen isimli platform da bu sene başı itibariyle hayatımıza giriverdi. Hepsine birden üye olmak herkesin yapabileceği bişey olmayacak ama zamanla içlerinden bize hitap edenleri seçmek durumunda olacağız. Çok yakın zamanda platform reytingleri veya benzeri seçme eleme kriterleri duymaya başlarız.

http://www.exxen.com

tv

+ There are no comments

Add yours