ANKARA

3 min read

Kimileri için bozkırda kurulmuş bir şehir iken Türkiye Cumhuriyeti ile beraber büyümüş, gelişmiş ve başkent olmanın hakkını veren bir yer olmuştur Ankara. İlk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve Atatürk’ün hatırasını sonuna kadar yaşatan Anıtkabir’in burada bulunması bile bu şehri özel yapmaya yeter.

ANKARA
ANKARA

Merkezi Konumu

Ailemin bir parçasının ve daha sonra bizim de bir süre İstanbul’da yaşaması sebebiyle sıklıkla seyahat ettik ve her seferinde de Ankara’dan geçerdik. Gerçekten de aklımda kalanlar ile her zaman bir geçiş noktası olmuştu. Belki de bu yüzden olacak Ankara’da yön tayin etmem her zaman problem olmuştu bana. Ama eskilerden akılda kalanlar arasında Ulus, Kızılay ve Hipodrom gibi televizyondan sık sık gösterilen yerleri de bir şekilde öğrenmiştik.

ilginizi çekebilir; KIRKLARELİ

Askerliğimin acemilik bölümünü de Mamak’ta yapmış ve doğrudan usta birliğine geçmiştim. Aslında Ankara’da yaşayan bir kaç akrabamız da hala var ama birinci derecede olmadıklarından çok küçükken bir kaç kez gittimizi hatırlıyorum ama hepsi o kadar.

KOCATEPE CAMİ

Başkent Olmak

Bir başkent olarak Ankara aslında uluslararası devlet protokolü ziyaretlerinde ülkenin ilk görünen yerleşimi olduğundan bu şehirde gördükleri ilk intiba bizim hakkımızda ipuçları vermek açısından önemlidir. Hatta havalimanından merkeze gidilen karayolunun çevresi bile önemlidir. Ve uzun süre bu yol gecekondu bölgesi olarak kalmıştı, şimdilerde biraz toparlandı ama son durumunu bilmiyorum. Son zamanlarda çevre yolundan geçerken görünen, yeni ve modern binalarıyla başkent olmanın hakkını vermelidir bu şehir.

ANKARA
İLK TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BİNASI

İlginizi çekebilir; İSTANBUL

Devlet Merkezi

Yeni meclis ile devletin tüm kurumlarının merkezleri buradadır ve genel olarak memur şehri olarak tarif edilmiştir Ankara. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve kurtuluş savaşını canlandırmalı efektlerle anlatan Anıtkabir Müzesi, tüm hayatını bu ülkenin kuruluşu ve geleceğine adayan Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN hatırasını yaşatan Anıtkabir ile ANKARA aslında hepimizin yüreğinin attığı bir şehirdir. Her nereden öğrenilirse öğrenilsin Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğunu anlamak ve anlatmak için tüm bireylerin hangi şehirde yaşadıkları fark etmeksizin burayı ziyaret etmeleri elzemdir.

http://www.ankara.gov.tr

ANKARA
ANKARA

+ There are no comments

Add yours