HER ŞEYİ VAR EDEN

3 min read

Her şeyi ama gerçekten her şeyi, aklımızın alamayacağı kadar büyük olan evreni, o evrende aklımızın alamayacağı kadar küçük dünyayı ve tüm canlıları var eden tek yaratıcıya inanıyoruz. Hangi dine mensup inanan birisine sorarsanız sorun inandığı yaratıcıyı böyle tarif edecektir. Dinler tarihine baktığımızda da bütün yollar ona çıkıyor, dili, ibadeti, duası, tarifi ve ritüeli her ne olursa olsun yaratıcı açısından bir şey değişmiyor.
Bu küçük dünyayı daha da küçülten ve yaşanmaz hale getiren maalesef biz insanlar aynı yaratıcıdan geldiğine inandığımız farklı zaman ve konumlara gelen mesajları anlamak yerine onları silah gibi kullanmayı seçmişiz. Bu küçük dünyanın teknoloji ile cebimize girdiği, evrensel değerlerin insan olmak ve insanca yaşamak olarak ortak bir standarda geldiği zamanımızda yaratılmaya çalışılan sunni gündemler ve manipülasyonlar aklını kullanmasını bilenler nazarında hiç bir şey ifade etmiyor artık.

evren
evren

Akıl akıldan üstündür felsefesi ile tüm insanlardaki aklın beraber çalışması halinde yaratacağı sinerji hepimize yetecek kadar üretken olacaktır. Yapılan araştırmalar Dünya’nın var oluş sürecinin insan zamanına göre yaklaşık 4.5 milyar yıl önce olduğunu söylüyorken, ilk insanın 100 bin yıl önce var olduğunu kabul edersek ve göbekli tepenin ise 12 bin yıl önce yapılmış olduğunu, ilk yazının ise 5500 yıl önce yazıldığını söylemek ve bilişim çağının ise olsa olsa son 50 yıl içerisinde başladığından çıkan sonuç dünya tarihinde insanın varlığı var ile yok arasındadır.
Bütün bunlardan sonra evreni, dünyayı ve insanı var eden, bize şah damarından yakın olan, çıplak gelip çıplak olarak gideceğimiz, geleceği de aklımızdan geçeni de bilen ve tüm vasıflarını tarif edecek kelime bulmakta zorlandığımız bu tek yaratıcının, nasıl olurda yüzlerce çeşit iletişim dillerinden birisini seçmiş olabileceğine, yapılan herhangi bir ritüelin sesiyle, tınısıyla, melodisiyle veya hareketleriyle ona ulaşamayacağına dair bir inancınız var ise bence asıl siz neye inandığınızı bir düşünün. Sizin inandığınız gerçekten o YARATICI mı?

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ

evren
evren

+ There are no comments

Add yours