GALATASARAY – GÖZTEPE MAÇI NOTLARI

3 min read

Maçın ilk 15 dakikası aslında geçen haftaki ruhsuz oyuna tepki ve cevap niteliğindeydi. Yüksek pres ve baş döndüren top çevirme ile göze hoş gelen futbolu oynayabileceklerini gösterdiler. Arada, orta sahadaki hatta defanstaki bazı oyuncular geçiş oyunlarında topu biraz az sevseler ve zamanında ayaklarından çıkarabilseler oyun daha da uçabilirdi. Hatta Göztepe bile bu oyunu görünce cevap olarak onlar da tepki verdiler ve zaman zaman da başarılı oldular. Hani bazı oyuncuların öyle bir saha kontrolü vardır ki daha top gelmeden pas vereceği yeri ve nasıl yapacağını planlarlar, işte öyle oynayan iki oyuncu yetecek bize.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Okan için bu maçta olumlu şeyler söylemeyen ayıp eder. Her ne kadar gelen ilk top gol oldu deseler de rakip oyuncunun ayağına iyi denk geldi ve zor bir yere gitti. Ama Göztepenin iyi geldiği zamanlarda bir kaç kritik top çıkardı ve güvenli durdu kalede. Kim bilir Muslera’nın antremanlara başlaması ve tribünde hazır olması buna sebep olmuştur.
Puan: 7.0

Defans hattı:

Donk genel olarak joker bir oyuncu olsa da top ile oynamayı sevmesi yüzünden defansta riskler oluşturuyor. Defans oyuncuları estetik olmak zorunda değildirler ve yeri geldiğinde dağlara taşlara veya kornere vurmaları gerekir. Lyundama da zaten boss olduğu için her şeyi yapmak istiyor ve o da bu yüzden risk üretiyor. Kanatlarda oynayan arkadaşlar sakatlıktan çıktıkları için form tutmaları için bir kaç maça daha ihtiyaçları var.
Puan: 6.7

Orta saha:

Taylan ilk kez bu kadar pas hatası yaparak oynadı. Ama yaptığı asist çok klas idi. Orta sahamızda da topu çok seven oyuncular var, ilk 15 dakikada yapılan tek paslı ve çok hareketli oyunu ders olarak sürekli izlemeleri gerekir. Nasıl zevkli olduğunu herhalde o zaman anlarlar. Arda ise bu tek pasa hiç yabancı değil zaten, yeter ki güç ve hızda devamlılığı olsun.

Puan: 7.0

GALATASARAY – DARICA GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI NOTLARI

Hücum hattı:

Diagne tek başına tüm topları alacak, dönecek ve adam eksiltecek birisi değil. Ama ne zaman yanına birileri geliyor ve yardımcı oluyorsa işte o zaman adam eksilterek golün olmasına gizli destek veriyor. Zaman zaman oyundan da antremandan da düşüyor ama rekabet edecek alternatifi olmaması belkide aleyhine işliyor olabilir.

Puan: 7.0

Fatih Terim:

Yine twitter aracılığı ile bir cümlede pek çok şey anlattı ve sistemi ateşlemeyi bildi. bana göre Fatih Terim cezalı olmasa bile tüm sahaya tepeden hakim olan bir noktadan maçı izleyerek kulübeye telsiz ile direktif verse belki daha başarılı bile olunabilir. Tıpkı American futbolunda olduğu gibi. Bunu yapabilmek için resmi bir engel var mı acaba bilmiyorum.

Puan: 7.0

Atanmışlar:

M. K. daha önce yaptıkları ile nasıl birisi olduğunu bildiğimizden, bu maça özel ekstra bir şey söylemeyeceğim. her maçında olduğu gibi bazı yanlış fauller ve görmediği lehimize aleyhimize kararlar verdi. Kısaca idare etti işte.

Puan: 6.0

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours