GALATASARAY – DARICA GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI NOTLARI

2 min read

Galatasaray ve benzeri büyük takımlar için Türkiye kupası maçları kim ne derse desin cazibesini yitimiş durumda ve özellikle de salgın döneminde hiç çekilmiyorlar. Ben bu yazıyı bile acaba yazmasam mı diye düşündüm. Yedek bile olsa futbolcuların bu maçı hedef maç seçmesi mümkün değil, tam tersine angarya olarak görünüyor ve ilk defa bir arada oynayan onbir oyuncu imiş gibi oluyorlar. Rakip takım gençliğinin de enerjisi ile zaten her topa sürekli 3 kişi ile bastı ve alan daralttı. Oyun çok sıkışınca da fazla pozisyon çıkmadı.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Üzerine gelen bir iki tane şut oldu. Fazla da iş düşmedi. Değerlendirme yapılacak kadar göremedik zaten
Puan: 6.0

Defans hattı:

Zaman zaman hatalı yer tutmalar ve adam kaçırma sıkıntıları yaşasalarda gol yemedikleri için idare ettiler diyelim. Savunma kurgusu rakibi sahasından çıkarmama üzerine olunca biraz riskler yaşandı ama çabuk kapattılar alanları.
Puan: 7.0

Orta saha:

Taylan ve çevresinde kurulan orta saha o kadar yeterli imiş ki gözümüzde, bu maça çıkan orta saha yaratıcı bir hamle bile yapamadı. Belhanda bir kere göründü onu da Arda gol yapamadı.
Puan: 5.5

GALATASARAY AMATÖR(!) BRANŞLAR

Hucum hattı:

Ali Yavuz yaşına rağmen fizik olarak güçlü ve kas yapısı gelişmiş gibi göründü. Bir an evvel gol bulmak istediğinden son vuruşlarda sağlıklı kararlar veremedi doğal olarak. Sekidika da eskiye göre daha iyi bir fiziğe sahip gördüm. Maç eksikleri olduğu sürece son vuruşlar ve hamle kararları yetersiz olacaktır.
Puan: 7.0
Fatih Terim:
Fatih hoca bir antreman maçı gibi düşünse de lig maçından daha fazla sinirlendi ve yıprandı açıkçası. Sonuçta elindeki kadronun neler yapabileceğini görmek açısından yeni kararlar almış olmalı.
Puan: 7.0
Atanmışlar:
Hakem için bu maçta fazla bir kriter yapmak içimden gelmedi çünkü bir büyük takım maçı yönetmek ve canlı yayına çıkmak zaten yeterince stres yapar.
Puan: 6.6

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours