FARKLI OLMAK ZENGİNLİKTİR

3 min read

En son bir futbol maçında üstelik hakem tarafından yapılan ve insanı cildinin rengine göre tanımlama yaparak ayrışıma sebep olması tüm dünyada tepki çekti. Irkçılık insanların ilk tarihlerden beri yaptığı uzun yıllar normal bir şey gibi algılanan ama şimdiki algısıyla tam bir hastalık halidir.
BLACK & WHITE

Çok Fark Var

Irkçılık sadece siyah ve beyaz kavgası değildir bence. Farklı olma halininden kendine çıkar sağlamak da ırkçılıktır. Bu gözle baktığımızda bizden başkası olan ötekiler her alanda bizden aşağıdadırlar ve en iyisi bizimkisi demek de ırkçılıktır. Zenginlik ile fakirlik arasında, erkekler ile kadınlar arasında, dinler arasında, mezhepler arasında, toklar ile açlar arasında, inananlar ile inanmayanalar arasında, devletler arasında, milletler arasında, spor klüpleri arasında olanların hepsi ırkçılığın türevleridir.
Bu hastalıklı durumunun para ile ilgisi olmadığını Afrikada yaşanan Tutsiler ile Husiler arasındaki karşılıklı katliamlardan da anlayabiliriz. Oradaki insanların birinci sorununun açlık ve susuzluk olmasını beklerken meğer ırkçılık hastalığı neredeyse ilk sıradan sarmış benlikleri.

farklı
renklilik

Her Şey Farklı

Dünyadaki tüm devletler ve milletlerin covid*19 salgınından çıkarılması gereken en önemli dersin hayatta kalmak ve paylaşmak olduğunu kavrayamaması gelecek için maalesef umutların azalmasına sebep oldu. En azından ben öyle düşünüyorum. Farklı olmak yaratılış gereğidir, hiçbir insan diğeri ile aynı yaratılmamıştır. Parmak izi gibi herkes birbirinden farklıdır. Bireysel olarak farklı isek üst ölçekte de farklı olmanın neresi anormal olabilir ki. Dünyanın bile her metrekaresi birbirinden farklıdır eşsizdir tam bir yuvarlak değildir, düz bir eksende de değildir.
İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ
Bu kadar farklıyız ama hala sınırlar çizmek, bizden ya da ondan diye ayırmak, o kırmızı bu mavi şu yeşil demek, biz en iyisiyiz başkaları ise kötü, ırkçı, komunist, faşist, dinci, ateist gibi türlü türlü damgaları vurmaktan vazgeçmiyoruz. Dün akşam herkesin gözü önünde cilt rengi ile hitap eden profesyonel bir hakemin yaptığını tartıştık konuştuk tepki verdik ama gözümüzün görmediği medyanın haber yapmadığı o kadar çok ırkçılık vakaları yaşandığını ve bu hastalıkla savaşın covid*19 ile savaş kadar önemli olduğunu unutmamalıyız. FARKLILIK ZENGİNLİKTİR HİÇ OLMAZSA BÖYLE ZENGİN KALALIM.
ırkçılık

+ There are no comments

Add yours