EVDEN ÇALIŞIYORUM

3 min read

Covid-19 salgınının küresel boyutta hepimizi etkilemesinden sonra sosyal mesafeleri açmak ve riskleri azaltmak adına dönüşümlü çalışma düzenine geçtik. Daha doğrusu kimi kurumlar geçti kimileri geçemedi. Kimi kurumlar dönüşümlü çalışamadı ama uzaktan çalışmaya da geçemedi. Kimi kurumlarda ise dönüşümlü çalışma oldu ama uzaktan çalışılamadı.

Hiçbir şey yok mu?

Gelinen noktaya şöyle bir baktığımızda bir şeyler yapmaya çalışanlar var, yapmaya çalışan ama imkanı olmayanlar var, her şeyi var ama hiçbir şey yapmayanlar var, hiçbir şey yokmuş gibi hiçbir şey yapmayanlar var. Kamu hizmetlerinde durum biraz böyle, zaten gözümüzün önünde yaşanan siyasi kaygılar var ve bu kaygının insan kaybetme kaygısının önünde olması en anlaşılmaz olanı. Daha önce de bazı yazılarımda değindiğim gibi bu süreç bazı gerçekleri öğrenmek konusunda turnusol görevi yaptı ve takke düştü kel göründü açıkçası.

EVDE KAL
EVDEN ÇALIŞMA

HER ŞEY ONLİNE OLABİLİR Mİ?
Özel sektöre bakınca işin uzaktan yapılması gibi bir lüksten ziyade işin devamı sağlanabiliyor mu? işletmede herkes çalışmaya devam edebiliyor mu? gibi sorunlar daha ön planda. Bankacılık, Sigorta, Alışveriş, Lojistik gibi bazı önemli kalemlerde bilgisayar ve internet üzerinden online işlemler konusunda belli bir altyapıları zaten vardı. Üstelik “evdekal” prensibine göre evde kalanların bir çok işlemi uzaktan yapabilmek istemesi bu kalemlerde bir talep patlaması yapacağına göre, mevcut çalışanları ve çalışma düzeninin online sisteme adapte etmeleri en uygun çözüm gibi duruyordu.

Evde kal ve çalış

Hangi sektörlerin yeni fırsatlar ve potansiyeller yakaladığı konusuna şimdi girmeyeceğim ama 2021 senesinin de bu şekilde geçeceği şeklinde bir beklenti olduğuna göre bu tip online hizmetlerin devam etmesi ve bu düzenin daha sağlıklı çalışır hale getirilmesi tüm kurumların öncelikli hedefleri olmalı.
PTT vasıtası ile isteyen her vatandaş zaten online hizmet almaya başlayabilir. Bu şimdi değil de ne zaman yapılacak. Yeni bir online çağa geçişin en kırılma anlarından biridir 2020 senesi. Covid-19 salgını bitse bile tüm çalışma alanlarında online işlemlere maksimumda devam edilmelidir. Bu ve benzer şeyler yaşanması halinde tam hazırlıklı olabilmek adına EVDEN ÇALIŞMA İMKANLARI sonuna kadar zorlanmalıdır.

PTT UETS SİSTEMİ

online
online

+ There are no comments

Add yours