FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

3 min read

Bilgisayar veya cep telefonlarında zaman zaman karşılaşılan bir durum bu. İşin içinden çıkamadığımız zaman ilk önce sistemi yeniden başlat seçeceğini önerirler, sonra sistem geri yükleme vardı (hala var mı bilmiyorum) olmadı son çare fabrika ayarlarına dönmek.

Fabrika Ayarları

Keşke biz insanlarda da böyle bir ayar yapabilsek. Fiziksel olarak pek mümkün değil ama zihinsel olarak ilgili tıp dalının bir miktar sıfırlama, geri gitme, zihnimizden silme gibi bir şeylerin çalışması vardır sanırım. Yoksa geldiğimiz nokta, yaşadığımız zamanlar, yeni normal dediğimiz ama hiçte normal olmayan süreç, hastalıklar, kayıplar ve anormallikler bizi nasıl bir insan yapıyor veya yapacak bilmiyoruz.

İlginizi çekebilir;

14 KURALI 14 GÜN

Sosyal Bilgiler

Sosyal medyada o kadar çok bilgi akışı olmaya başladı ki, bunun hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyorsunuz. Konusunda uzman kişiler arasında bile 180 derece farklılıklar oluyorken, kimin at kimin it olduğunu nasıl anlayacağız ki? Covid*19 ile birlikte o kadar çok senaryo dönüyor ki, üstelik değişen durumlar karşısında bu sefer yeni senaryolar ortaya çıkıyor.

dna
dna

Hepimiz biliyoruz ki bu virüs birçok insanda hiç bir yan etki göstermeden bulaşmış ve geçmiş oluyor. Çok küçük bir yüzde kadar insanda ağır geçiriyor veya yine çok küçük bir oranda öldürüyor. Burada duyduğum kadarıyla genlerindeki bazı bileşen eksikleri olanlarda ağır geçiyormuş. Ama sistem o kadar tıkandı ve yuvarlanarak büyüyen bir kartopu gibi oldu ki, aklı selim bir inceleme, çözüm üretme ve araştırma yapacak uzmanlarımız bu işlerini yapabiliyorlar mı bilemiyorum.

Bindik Bir Alamate

Karambole bağlanmış, kontrolsüz ve belirsiz bir geleceğe gidiyoruz. Kimi teoriler yaşanan tüm sürecin bir plana göre işlediği ve sistemin bir şekilde yönlendirildiği, hatta esas meselenin genetik olduğu, insanların genlerine aşı ile müdahale edileceği,  pozitif hastalara verilen ilaçların da aşırı yan etkiler sebebiyle diğer hastalıkları tetiklediği ve ölüme götürdüğü gibi bir sürü kafa karıştıran söylentiler var.

Benim telefonum ya da bilgisayarımın bu kadar kafası karışsa yapılacak şey fabrika ayarlarına dönmek olurdu. Ama söz konusu insan olunca geçen zamanı geri almak her şeyi baştan başlatmak mümkün olamıyor. Dünyanın bu kadar çok insanı ve tüketimi karşılayamayacağı günler zaten yaklaşmıştı. Hani Amerika’yı (belki de dünyayı) yöneten bir üst akıl var ya işte onların bu duruma müdahale edip hastalık süsü vererek dünya nüfusunu tırpanlama projesidir COVİD-19 kim bilir?

Bir Göz Atın;

https://www.worldometers.info/coronavirus/

sonbahar
sonbahar

+ There are no comments

Add yours