EURO NCAP DOĞA TESTİ

2 min read

Doğa testi şart olmalı

Ne zaman meteoroloji şiddetli bir yağış ve fırtına uyarısı verse şehrin muhtelif yerlerinde park etmiş arabaların üstlerinde renkli renkli battaniyeler, bezler, halılar, kumaşlar ve karton benzeri bilimum koruma tedbirleri alındığınını sanırım sadece ülkemizde görürüz.

Şöyle bir düşününce  şu günlerde iyice de alınmaz hale gelen sıfır otomobil fiyatlarını da düşününce insanlardaki koruma içgüdüsü anlaşıyor ama diğer taraftan doğanın gücü karşısında Euro Ncap testlerinden 5 yıldız almış paslanmaya karşı bilmem kaç yıl dayanaklı, akıllı birçok özelliği olan, kendiliğinden park edebilen arabamızın ne kadar da çaresiz kaldığını yaşayarak görüyoruz.

 

İlginizi Çekebilir;

DRONE TEKNOLOJİSİNDE YENİ UFUKLAR

Kaportalar kaliteli mi?

Dolu yağışı esasen doğal bir olay ama gel gör ki eskiden bu kadar yaygarası olmazdı. Dolu tanesi bu kadar büyük değildi de zarar mı veremezdi. Yoksa eskiden arabaların kaportaları daha mı sağlamdı acaba. Değişen dünyamız tıpkı insanoğluna olduğu gibi eşyalarımıza da zarar verebilecek değişimler yaşıyor. Kum fırtınaları, digital güneş fırtınaları, şiddetli dolu yağışları, kavurucu sıcaklar. Doğa değişiyor ve zorluyor bizleri.

Bu durumda Euro Ncap testlerine yeni bir kategori de eklenme zamanı geldi sanki. Öyle ya Türkiye şartlarında bir o kadar da vergi verip aldığımız arabanın doğal olaylara karşı ne kadar dayanıklı olduğunun da testler yaparak değerlendirilmesi, gerekiyorsa iyileştirmeler yapılması elzem gibi. Şu sıralar kimi yerlerde bir otomobil parasına birkaç tane ev alınabildiğini de düşününce gökten düşen birkaç buz tanesine teslim olmamalı diye düşünüyor insan.

Ne yaparsak yapalım doğanın gücü ile hep bir rekabet içerisindeyiz ama bu biraz da bizim sınırları zorladığımızdan kaynaklanmıyor mu.

 

+ There are no comments

Add yours