ERZURUM – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

3 Puanın tepede kalabilmek için önemli olduğu kritik bir maçtı Erzurum – Galatasaray maçı. Çok kısa zamanlarda orta sahayı çabuk geçtiğimiz zamanlar oldu. Genel oyun olarak ateşlenen bir takım yoktu sahada ama bu maçın tek hatırası Falcao’nun Falcao golü olacak. Burada ufaktan değineyim gördüğü kartlar çok acımasız ve seçmece idi. Bunu standart olarak uygularsanız kırmızı kartsız maç olmaz. Bu pozisyonlarda kasten dirsek atıp atmadığına bakılmalıdır. Tüm Erzurum takımı öyle ahlar vahlar ile hakeme oynadılar ki mide bulandırıcı idi.

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:   

Fatih’in hatalı goller yemesinden sonra doğal olarak kızağa çekilmesi çok normaldi. Okan ise bariz bir hata yapmadı hatta penaltıda doğru köşeye sağlam gitse belki de yumruklayabilirdi.

Puan: 7.5

Defans hattı:   

Bu gün hatasız oynayan taraf Lyundama idi. Marcao’nun  oyunu biraz düştü sanki.  Oyun kuran paslarını bu sefer de göremedik. Penaltı yapmaya doğru kalecinin attığı top ile adım adım tuzağa düştü. Oysa kalecini degajını yere düşmeden karşılaması gerekirdi. Kritik bir hata yaptı. Sarachi kanadında bol bol gitti geldi. O kanat eski haline geldi denilebilir. Omar ise güzel gidiyor ama son vuruş isabetli vasatın altında. 

Puan: 6.6

Orta saha:   

Taylan bir iki pas hatası dışında sene başındaki formuna yakın idi. Emre Kılınç her zaman gole yakın bir oyuncu ve gerektiğinde golcü gibi davranmalı ama bu bencillik sınırına da yaklaşmamalı. B isimli arkadaş illaki bir ayak hareketi yaparak artistik yapmadan topu ayağından çıkarmıyor ama ilk golde biraz da mecburiyetten asist yapmış oldu. Ömer ise eskisi gibi dikine giden değil idare eden bir hale döndü.

Puan: 7.1

İlginizi Çekebilir;

GALATASARAY – FENERBAHÇE MAÇI NOTLARI

Hucum hattı:   

Babel’in Falcao’ya pasını yazmadan geçmek ayıp olur. Falcao’nun göğsü ile kendine asist yapıp yere düşmeden yaptığı vurus tam bir Falcao golü idi. Kritik bir gol atarak beğenmeyenlere kapak yaptı resmen. 

Puan: 9.0

Fatih Terim:   

Bu sefer dengeli bir 11 sahada idi. Ömer yerine hızlı gençlerden birisi olsa daha şık olurdu bence. Oyuncu değişikliğine bu sefer zamanında başladı. ama takımın çoşkusunda problem hala var ve bunu biliyor hoca.

Puan: 8.0

Atanmışlar:   

Çok iyi bir eyyam hakemi daha ortaya çıkıyor. Babel’in golde önceki ikili mücadelesi ne faul çalınabilirdi tamam. Ama maçı yönetme şekli, kart tercihleri, vücut dili tamamen eyyam üzerine. Falcao’ya gösterdiği ikinci sarı maç 1-2 olduğu içindi. Skor 1-1 olsa kart göstermezdi. Yardımcıların kaldırdığı ofsayt sandıkları pozisyonlar aslında değildi bence. Çok bariz olmadıkça atağı kesmemeliler ve bunu halen öğrenemediler. 

Puan: 5.3

cimbom
GS LOGO

Resmi sitemiz;

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours