COVID-19 AŞISINDA OLACAKLAR

2 min read

Mevsimsel grip aşısı neden yok?

Mevsimsel grip aşısının covid-19 aşısından önce kısmen koruma sağlıyor olması yeni bir sorun ortaya çıkardı. Herkes hiç olmazsa bu aşıyı olalım dedi demesine ama. Gel gör ki bulabilene aşk olsun. Kaldı ki devlet büyüklerimiz bir öncelik sırası yapmışlar ve milli güvenliğimizi sağlamışlardır. Hepimiz bunu biliyoruz.

Covid-19 aşısının bulunduğu ilan edildiğinde

Covid-19 aşısında cepten ne kadar para çekecekler kimse bilmiyor. İnsanlık için mi kullanacaklar cepleri için mi orasını da kimse bilmiyor. Bizim ülke için olacaklar belli, tamamen eşit olarak ve ücretsiz bir şekilde önce sağlık personelinden başlayarak tüm halkımıza yapılacaktır. Gülmeyin ciddi söylüyorum, elimizde bir maske örneği var. Önce e-devlet üzerinden sonra eczanelerden sonra kurumlardan derken nasıl dağıtıldığı veya dağıtılamadığı anlaşılamadan sabit bir ücret belirleyip işi paraya tapanlara bıraktılar.

İlginizi Çekebilir;

GRİP SALGINININ ARKASINDA “İKLİM ANOMALİSİ” Mİ VAR?

Aşı dağıtımının öyle yada böyle nasıl dağıtılacağını önceliğin kimlerde olacağını hepimiz tahmin edebiliyoruz zaten. Mutlaka karaborsaya düşecek birileri yine paraya tapacak. Mutlaka sahtesini yapacaklar ve bir çok insan da aldatılacak. Ayrıca aşı karşıtları da çıkacaktır günlerce tartışılır. Ama asıl bomba tahminim ne biliyor musunuz.

Aşı olan insanlar maske takmayacak mı (yoksa takmaya devam mı edecek) en çok bunu merak ediyorum. Aşı olan ile aşı olamayan birbirine karışacak.  Şu sıralar zatürre aşısı normal grip aşısı bile bulunamıyorken covid-19 aşısı nasıl bulunacak ve dünya nasıl kurtulacak ömrümüz olursa inşallah hep beraber göreceğiz.

Dünyada covid-19;

https://www.worldometers.info/coronavirus/

virüs
corona

 

+ There are no comments

Add yours