NEFTÇİ – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Uzun bir aradan sonra ön eleme bile olsa galibiyet almak güzel. Zaten gruplara kalmak istiyorsak tek maçlık eleme maçlarının hepsini kazanmak zorundayız. Maçın başında kadroyu görünce bazı kilit mevkilerde geniş kadroya göre seçim yapıldığını görünce doğrusu tereddüt etmedim değil. Zayıf takımlar genelde ilk yarıda maçı 0-0 da tutup ikinci yarıda serseri bir pozisyonda gol bularak güçlü takımları elemeye çalışırlar. AF Galatasaray notlarına gelince;

Kaleci:   

Rakibin doğrudan kaleyi bulan şutu az olmasına rağmen auta giden şutlarda da pozisyon alması yerindeydi, bariz hatası yoktu, hatta tembel geri paslara zamanında çıkmasa penaltı ya da gol bile olabilecek kritik çıkarışları oldu, Fatih’te karşıdan gelen hızlı şutlarda toptan çekiniyor gibi bir hava var gibi, umarım yanılırım.

Puan: 8.1

Defans hattı:

Takım ileride baskı halindeyken herkes rakipten önce topa basmaya odaklı, bu hamle olmayınca genelde eksilmeyip oyuncu ile birebir kalmayı da başarınca fazla sırıtmadılar, ancak Luyindama’nın topu sevmeyi bırakması lazım. Tek topu seçerse daha da iyi olacağını farketmesi gerekir. Marcao ise sol ayağı ile gizli oyun kurucu.. kanatlar koştu bindirdi asist yaptı.

Puan: 8.0

Göz atmak istersen; 

GALATASARAY – GAZİANTEP MAÇI NOTLARI

Orta saha:

Taylan Taylan Taylan… nazar değmesin ama yeni transfer resmen… Belhanda aslında bildiğimiz aynı topçu… gereksiz top tutuşları ve ölümcül top kayıplarını her maçta yapmaya devam ediyor… şut neden atmıyor bilinmez.. Ömer basit kayıplar yapsa da en azında Belhanda gibi durmadı, hatasını telafi etmeye çalıştı.. 

Puan: 7.4

Hucum hattı:

Babel biraz şanssızdı, serbest vuruş biraz kenara gitse jeneriklik bir gol izlerdik ve kendine de gelirdi açıkçası… zaman zaman hızlı bir kanat gibi davrandı ama topu sırtı dönük alınca çoğunlukla durdurup geriye veriyor  ve ileri gitme seçeneğini kayıp riski olduğundan denemiyor.. sorunu biraz mental gibi.. ama maaşına göre daha fazla verimi olmayacaksa babamızın oğlu değil yani… Diagne ise santfor pozisyonlarını buluyor son vuruşları bazen güçsüz ya da şanssız.. ama 2 gol atmış bir topu direkte patlamış her maçta bu ve bunun yarısını yapsa bile yeter bize…

Puan: 9.2

Fatih Terim:

Bizim açımızdan riskli bir onbir ile çıktı, belli ki antreman performansı ve takım paylaşımını hissettirmek için yaptı ve oyuncuları da onu fazla üzmediler sanırım… elinde sıkı çalışan ve şimdilik sakatlık yaşamayan bir kadro öyle yada böyle var.. daha da gelecek oyuncular ve henüz takıma girememiş gençler de var.. o gençlerden birisinin bu sene parlatılması lazım ki, seneye bir şampiyonar ligi ayak bastı parası kadar olmasa da ciddi bir getiri gerekiyor… Tebrikler Galatasaray, Fatih Terim ve KOMANDOLARI..

Puan: 9.0

Atanmışlar:

İkinci sarı kartı gösteremediği bir oyuncu oldu… ama bazı sert hamleleri de cesaretle oynattı her iki takım üzerinde de Türkiye’deki hakemler gibi ismine bakarak yönetmediğini hepimiz gördük.. 

Resmi Sitemiz ; 

http://www.galatasaray.org

GS LOGO

+ There are no comments

Add yours