GALATASARAY – GAZİANTEP MAÇI NOTLARI

3 min read

Futbol ülkemizde sevilen ve ciddi tartışmaların yapıldığı önemli bir spor. Benim de gönlümde bir aslan var. Galatasaray. İzleyebildiğim her maçtan sonra bölümler halinde tespitlerimi blogumda yazacağım, bakalım nasıl bir şey çıkacak? Kaleci: Fatih acemi bir kaleci değil, yediği gol Hagi’nin topun havada yön değiştiren şutlarından biri gibiydi.  Muslera çıkarabilir miydi gibi kıyaslara gerek yok.

Puan:6.5

Galatasaray Defans Hattı; takım ileride basınca ilk yarıda erken müdahalelerle tehlike doğmadan engellediler. Luyindama gereksiz top tutup risk alıyor, kanat savunmasında Omar daha etkili idi ve çok çalıştı, Kanat orta pasları etkili olacak gibi, Marcao düz oynadı ve derin paslarından kaçındı biraz. 

Puan:7.1

Orta Saha; Taylan’dan başlamak lazım çünkü her yere koştu çok atak kesti ve atağa dönük güzel dağılım da yaptı. Diğer oyuncular tek pas ile ver kaç yapınca göze hoş gelen bir seyir çıktı. Belhanda bazen adam eksiltti, bazen top kaybetti, bazı pasları da iyi idi. Yani iyi olduğu maç sayısı kötü olduğu maç sayısından az bence, bu yüzden onun yerine başka birini görmek istiyorum.

Puan:8.0

Hücum Hattı; Falcao’un sakatlanmadığı her maç mutlaka asist yada gol ile katkı verecektir, onun için başka birşey demeye gerek yok, uzun covid-19 sezonunda herkese yer olacak, Ali Yavuz bile hazır olmalı, Emre’nin sakatlığı sanki bir iki hafta dinlendirme gerektirecek ama fileli, akıllı ve teknik bir oyuncu sevdiği takımda katkı vermek zaten onu motive ediyor. Arda ise eski Arda’ya dönüş işaretleri verdi, uzun bir aradan döndüğü için biraz zamana ihtiyacı var ama iyi olacak…

Puan:8.7

Fatih Terim; İlk maça iyi hazırlanmış hem 11 olarak felsefe olarak, Donk İle de başlayabilirdi, ama Taylan’a eli değmiş, açıklamaları da her zamanki gibi ne dediğini bilen ve taraftara birlik talebinde bulunan kendinden emin bir profil çizdi.

Puan:9.1

Atanmışlar; Lyundama için çıkarılan sarı kart çok ağır, daha temaslı olan Falcao’nun faulünde gösteremedi, VAR da yine kendinden bahsettirmese olmaz, Antep’in attığı gol öncesinde ince bir ofsayt durumu vardı, iyice incelemediler, Fatih Terim çizgi ihlali yaptı ve hiç uyarmadılar hayret. Penaltı ilk bakışta göğüse bitişik ele çarpıyor gibi gelse de devamında açık pozisyondaki sol ele çarpmasını iyi yakaladılar ki doğrusu oldu. 

Puan;7.5

+ There are no comments

Add yours