İSTİLA

İstila kelimesi, Türkçe’de bir yerin veya bölgenin düşman kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi anlamına gelir. Genellikle bir ülkenin veya bölgenin yabancı bir güç tarafından zorla alınması ve işgal edilmesi durumunu ifade eder. Aynı zamanda, aşırı derecede yayılan veya bir yeri kaplayan herhangi bir şey için de mecazi anlamda kullanılabilir.

Özellikle çekirge istilası, tırtıl ve böceklerin istilası gibi beklenmedik sayıda hayvanın bir yere toplanması da en bilindik istila türü. Pandemi döneminde yaşadıklarımız da bir nevi mikrop istilası değil miydi. Her ne kadar ne olduğunu tam olarak bilemesek de aşılar ile sonradan yaşananlar hakkında da bir muamma devam ediyor. Bir de farkında olmadan yapılan ama aslında ne olduğunu çok sonradan anlayacağımız gizli istila durumu var. Aslında Osmanlı İmparatorluğundan sonra yaşanan nüfus hareketleri o dönem için sınırlı sayıda zaman zaman yaşandı ama günümüzde yaşananlar hiç de onlara benzemiyor.

Bizim İnsanlarımız

Mübadele zamanı özellikle Yunanistan ile insan değiş tokuşu yapılmıştı, yakın zamanda benim hatırladığım Bulgaristan’dan göç etmeye zorlanan Türk azınlık sonra Yugoslavya iç savaşından gelen soydaşlar. Rusya ile Afganistan arasında yaşanan savaş sonrası bir miktar Afganlı da gelmişti ülkemize. Kuveyt ile Irak yüzünden ilk Körfez Savaşı çıkmadan önce Doğu sınırımızdan Peşmergeler canlarını kurtarmak için girmişlerdi. Büyük şehirlerde hemen hemen herkese denk gelen Afrika kökenli saat vs satan tiplere bile mülteci denilebilir idi.

MÜLTECİ

Ama Suriye iç savaşından sonra sayıları bir kaç milyonun çok ötesinde, kontrolsüzce tüm Türkiye’ye dağılan mülteciler ile Doğu sınırımızdan özellikle Pakistan ve Afganistan’dan gelen büyük çoğunluğu genç erkeklerden oluşan insan grubunu nasıl isimlendireceğiz ki? Bir de bunun üzerine para karşılığı verdiğimiz vatandaşlık var ki o bambaşka bir hadise. 

Yakın zamanda ülke nüfus artışının düştüğü yönünde kaygılar taşıyan hükümet görevlilerimiz yeniden çocuk yapma çağrısında bulundular. Bence mülteci olarak gelip kendi imtiyazlı hayatlarını kuran insanların nüfus artışını görünce, yapılan hesapların da doğrulaması ile ülkeler için çok kısa sayılacak bir sürede Türk nüfusunun azınlık haline geleceğini görmüş olmalılar. Öyle ya Osmanlı Devleti’nin nüfus dağılımında Türkler en çok Yeniçeri Ocağında asker olarak kullanılıyordu, o zamanda her türlü insan bir arada yaşıyordu. Kim bilir bir gün yeni bir Osmanlı hayali kuranlar için üstelik te para karşılığı gelecek her insan geleceğe yatırım olabilir değil mi? Öyle ya biz asker gücü ile bilinen bir milletiz daha fazla sayıda insan ve asker daha fazla korku salar diye mi düşünülüyor bilmiyoruz ama tek istediğimiz bu ülkenin kuruluşunda tek damla bile olsa kanını dökmüş ve hayatını vermiş insanların mirasına ihanet edilmesin. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olsun.

GOOGLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir