BEŞİKTAŞ JK 0-1 GALATASARAY SK

4 min read

Bugün dört kupa hedefinden iki kupa hedefine düştüğümüz haftanın sonrasındaki ilk lig maçında Beşiktaş JK – Galatasaray SK karşılaşması var. Bu bir derby maçı ama sadece o kadar. Son yıllarda özellikle de ekonomik olarak yaşanan sıkıntılar sonrası Koç Holding sponsorlukları ile ayakta durmaya çalışan stadın adını bile aynı gruba ait bir şirkete veren BJK’NİN bu psikolojik gerilim içerisinde parayı veren tarafın borozanlığını yapması beklenen bir şey. Eskiden bu böyle değildi hatta Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rekabet yüzünden FB olacağına BJK şampiyon olsun diyen Galatasaraylı taraftarlar bile vardı. Bir sezon Trabzon ile FB arasındaki şampiyonluk yarışında yanlış hatırlamıyorsam Trabzon-Galatasaray maçında bile bu duygusallıkta davranmamıştı Galatasaray. Bu söylem taraftarlar arasında hep tartışılmış o buna yatar bu ona yatar gibi hikayeler hep olagelmiştir. Bu sene özellikle tavan yapan bir başka acayip şey yaşanmaya başladı ülke futbolunda. Bütün kulüplerin yaşadığı ekonomik dar boğaz, şike, kavga, hile, berbat hakemler, berbat federasyon, berbat futbol ve berbat taraftarlar yüzünden marka değeri dip yapan ve sponsorların da bu yüzden çekilmesiyle bazı para odaklarına mecbur hale geldiler. Bunun en çarpıcı örneği BJK ve yaptıklarıdır. Dünyanın hiçbir yerinde birbirleri ile yarış halinde olan takımlardan birinin diğerine sponsor olması kabul edilemez ve etik bulunmaz. Ama ülke öyle bir hale getirildi ki akıl almaz çarpıklıkları ve adaletsizlikleri, görmedim, duymadım, söylemedim diyen üç maymunun yanına; her şeyi gören, duyan, bilen ama bir şey yapmaya g.tü yemeyen yetkililerden oluşan dördüncü bir maymun tipi belirdi. Özellikle tüm bu etik dışı davranışları oturup izlemekle kalmayıp ortada durması gereken medya bile sahtekar algıcılarla dolu. Bu kirli ortam elbet bir gün bitecek ve emin olun bütün bunları yaşayan, savunan ve hiç bir şey yokmuş gibi davrananlar o gün geldiğinde yine kıvıracaklar ve bu tiplere de beşinci maymun adını vereceğiz.

cimbom
GALATASARAY

GALATASARAY 2-1 ANTALYA

Son iki kaybettiğimiz maçta oynadığımız oyun bu akşam oynanacak maçta devam etmeyecektir. Bunu A dan Z ye takımdaki herkes biliyor ve bu bilinç ile maça hazırlanıp buna göre oynacaklar. Karşımızda 3. lük hedefinde ve kendini bir yerlere ispat etmeye çalışan bir takım var. Biz formda olan en iyi oyuncularımız sahaya sürüp tüm konsantrasyonumuz ile oyunumuzu oynayacağız.  Aslında bu maçın sonucu her üç ihtimalde de bundan sonraki maçların kazanlıması gerektiğini değiştirmiyor. Ama bunu söylerek galibiyet dışında başka bir şey düşünmek bile istemiyoruz. Birilerinin ne olduklarını ve bizim ne olduğumuzu göstermenin tam vaktidir. kimi sakat kimi formsuz kimi uyumsuz oyuncularımızın olması bir şey değiştirmez, sahaya çıkan her Galatasaray oyuncusu bunu bilecek ve buna göre elinden gelen her şeyi verecek yol budur. Bu yolda da her zaman yanındayız şanlı GALATASARAY.

BEŞİKTAŞ JK 0-1 GALATASARAY SK

Sadece bir gol ile öne geçmek yeterli oldu. Gol beklentilerinde özellikle ilk yarı neredeyse sıfıra yakın bir oranda olması maçın böyle bitmesinin de göstergesi idi. Takım olarak bir süredir sahasında yenemediğimiz Bjk’nin elindeki bu argümanı da tarihe gömmüş olduk. Başkanının da özel çabasına rağmen bu sezon zaten saha dışına çıkarılmak istenen kirli bir lig oynanıyorken bu ikili arasına girmeye çalışan üçüncüncüye b.k yemek düşer ama buna bir türlü kafası basmayanları bu akşam susturmuşuzdur diye düşünüyorum. Takım konsantrasyonu yüksek oynadı ama özellikle oyunun son bölümünde biraz daha dikkatli olsak ikinci golü atabilirdik. Bu golü atamamamız biraz da onların lehine oldu çünkü maç boyunca sahaya madde atanlar biz ikinci golü bulsak muhtemelen sahaya girerlerdi. Bu onların yapmadıkları bişey değil. Ligde bu hafta da kayıpsız geride kaldı, önümüze bakmaya devam edip sonuna kadar gidecek GALATASARAY. 

GALATASARAY

logo

+ There are no comments

Add yours