SPARTA PRAG – GALATASARAY

3 min read

Bir hafta önce evimizde Sparta Prag ile yaptığımız maçtan çıkaracağımız sonuçlara göre teknik ekibin yapacağı oyun kurgusu kaderimizi belirleyecek. Sparta Prag – Galatasaray maçı tabii ki İstanbul’daki maç gibi olmayacak. Bu sefer rakibimizi daha iyi biliyor ne yaptıklarını görüyor hangi oyuncunun nasıl oynadığını biliyoruz. Öte yandan onlar da bizim takımımızı gördüler, öğrendiler ve şimdi bekliyorlar. İki ayaklı eleme maçlarının ikinci turları tam bir satranç gibi taktik savaşlarına sahne olacak. İlk maçın skoruna güvenip buna göre taktik belirlemektense maça 0-0 imiş gibi başlayıp kontra bir gol bulma hedefinde olmak daha mantıklı gibi geliyor. Sebebine gelince bulacağımız bir gol onlara iki gol zorunluluğu getirir ki bu da ancak uzamaya sebep olur. Bazı önemli oyuncularının da kart cezalısı veya sakatlık yüzünden oynamayacağını da hesaba katarasak ibre bizden yana gibi görünüyor.

UEFA CUP 2000 

Bügün yapılan basın toplantısında ikinci kaptan Kerem Aktürkoğlu ortada 4 kupa var ve biz hepsine talibiz dediğine göre biz hiç bir maçtan da hiç bir rakipten de çekinmeden göğüs göğüse oynayıp yenmek ve elemek üzre sahada olmalıyız. Bize yakışan budur. Ankaragücü maçı öncesinde tüm ekip ve futbolculara yazılan her biri kendine has güzellikte bir mektup olayı yaşandı. Belki de o gün oynanan futbol kalitesinin yükselmesinde bu motivasyonun da katkısı vardır. Takım iyi oynayıp güzel sonuç alınca bir sonraki maça olan kazanma tutkusunda da artış olacak iyi oyun iyi sonuç iyi moral her şeyi değiştirebilir.  Sahanın kapasite olarak çok büyük olmaması yeterli desteği veren bir taraftar gurubuna denk gelirse avantaj bile olabilir. Bence stadın zemini ve hava şartları seyirciden daha önemli olacak. Avrupanın genellikle güzel zeminleri olur ve bu da bizim için bir diğer avantaj sayılabilir.

Bu maçın bir gün öncesi yeni bir algı ve manipülasyon dalgası yaşandı sosyal medyada. Ankaragücü maçında İcardinin seyirciye bir hareket yaptığını video montajı ile sosyal medyaya dağıtıp TFF disiplin kuruluna sevkini sağlamay çalışacak kadar alçalmış, adi ve namussuz bir gurüh ile karşı kaşıyayız. Hani bir söz var ya Allah insana düşmanının bile dürüst olanı ile karşılaştırsın diye işte tam da öyle birşey bu yaşananlar. Biz bu tuzaklara düşmeyeck ancak doğruluğun peşinde sonuna kadar mücadele edeceğiz çünkü biz GALATASARAYIZ.

SPARTA PRAG 4-1 GALATASARAY

Maçın dönüm noktası hakemin onları 1 kişi eksilmesi gerekiyorken o olmadığı gibi biz 10 kişi kaldık. Onların enerjisi yüksekti ve biz eksik olarak bittik ve söylenecek söz kalmadı. Sağlık Olsun.

GALATASARAY   

logo

+ There are no comments

Add yours