GALATASARAY BASKETBOL

3 min read

Galatasaray Spor Kulübü’nü yönetenler tüm branşlarda; başarılı, kupalar kazanan ve her maça kazanmak için çıkan takımlar yapmış ve biz taraftarlara bunu empoze etmişlerdir. Galatasaray Spor Kulübü nerede hangi branşta olursa olsun iyi takımlar kurup rakiplere korku salmışlardır.

Galatasaray basketbol takımlarının özellikle Ergin Ataman sonrası kurulan kadroları ve hocaları taraftar nezdinde hiç bir beklentiyi karşılayamadığı gibi nerdeyse kümede kalma savaşı veren ve her takımın rahat yenebileceklerini düşündükleri bir rakip haline gelmiştir. Galatasaray’ın futbol takımı dışındaki takımları artık rakibe korku hissettirmiyor.

Bir kere takım ile koç arasında gerginlik varsa, bazı oyuncular neredeyse hiç oynatılmıyorsa, oyuna, takıma ve Galatasaray’a küsen sonrasında da giden Türk oyuncular mevcut ise ki bu oyuncular gittikleri takımlarda hem süre alıyor hemde faydalı olabiliyorlar ise sorunun kaynağı bellidir. Bu sezon başında özellikle Türk rotasyonu için son yılların en iyisi diye yorum yaptı bir çok basketbol yorumcusu. Hatta bazı maçlarda yabancılardan daha çok katlı verdikleri bile oldu.

Türk Rotasyonu

Takımın her bölgesinde defosu varken hiç bir maçta üretmeyen yabancı oyuncular ısrarla oynatılıyor yerli oyunculara onların yarısı kadar şans verilmiyordu. Mesela Samet Geyik, McCormack gelmeden önce o bölge zayıf olmasına rağmen neredeyse hiç kullanılmadı, sakat ise neden kadrodaydı. Buğrahan Tuncer, tek başına maç kazandıracak bir oyuncu ama ilk hatasına kenara çekerek ve bunu sürekli yaparak oyuncunun özgüvenini de bitiren bir koça sahiptik. Keza Sadık Emir Kabaca da kısmen benzer sorunlar yaşadı ve en son İsmet Akpınar.

BASKETBOLCU

Bir koç böyle yapmaz, tüm takımı karşısına almaz, takımın sahibi gibi davranamaz. Üstelik takıma katkı vermesi, oyunculara kazanım sağlaması beklenirken 25 sayı önce olduğun maçı son çeyrekte veremezsin. Oyuncuya kızarsın, takıma bağırırsın gerekirse hakeme de tepki gösterir teknik faul bile alırsın ama bunların amacı takımı motive etmek ve oyuncuların oyuna girmelerini sağlamak için yaparsın. Mitroviç ilk geldiğinde bunları yapacak ve özellikle savunma takımı kuracak diye beklenti oluşturdu ama zaman içerisinde gördük ki hemen hemen her konuda yetersiz çıktı.

Tüm sezonu neredeyse kapattıktan sonra Mitroviç gönderildi ve yerine Ergin Atamanın yardımcı Yakup Sekizkök getirildi. Şahsen sihirli bir dokunuş beklemesem de moral motivasyon ve özgüven kazandırması bile hemen fark edecektir. Onun için bir şans mı bilemedim ama çıkacağı ilk maç FB deplasmanı olacak.

Galatasaray basketbol takımı her maça kazanmak için çıkmalı, özellikle yukarıdaki takımlar ile başabaş aşağıdaki takımlar ile antrenman maçı gibi oynamalıdır. Büyük takım sadece bir sezon olunmaz, bu istikrarı her sezon akılla, hocayla ve oyuncularla birlikte sağlamalısınız. Bazen para her şey değildir.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours