NE OLDU ?

4 min read

Ne oldu biliyor musunuz geçen hafta Trendyol Süper Ligdeki profesyonel futbol takımlarından Ankaragücü Spor Kulübünün başkanı maç bittikten sonra orta sahaya yakın bekleyen hakem üçlüsünün üzerine koşup, maçın hakeminin suratına yumruk vurdu. Hazırlıksız yakalanan hakem kendini yerde buldu ve başkanım bunu yaparsa bende eksik kalmayayım diyen bir iki kişi de yerdeki hakemin neresine olduğunu ayırmadan tekme salladılar. Bu arada Ankaragücü teknik direktörü rakip teknik direktör tarafından teselli edilmeye çalışılırken buna rağmen hiç durmadan hakeme parmak sallayıp kim bilir ne küfürler ediyordu. Bu maçı izleyen herkes tüm olan bitene saniye saniye şahit oluyor daha sonra da tüm ülke olayları bant yayından tüm Dünya ile paylaşıyordu.

UEFA NE YAPAR?

İdare Ediyoruz

Olayı gören binlerce canlı şahit ve televizyondan izlenen belki milyon kişi atılan yumruğu da vurulan tekmeyi de sallanan parmağı da gördü. Emniyet ve tüm saha görevlileri olayları izlediler, hastaneye kadar eşlik ettiler yumruk atanın tansiyonu çıkmış ona da refakat ettiler. Sonra devlet büyükleri peş peşe kınadılar, federasyon olağan üstü toplantı yaptı derken çok sonradan yumrukçu başkanı tutuklamak akıllarına geldi. Belli ki durum değerlendirmesi sonucu haber gelince ise koyuldular. Mağdur hakemimizin gittiği hastanede teyakkuz halinde tetkikler yapıldı basın açıklaması derken onlar da görevlerini yaptı. TFF yönetimi gecenin ilerleyen saatlerinde açıklama yaptı, başkan olayları kınadı ligi süresiz tatil ettik dedi filan sonra birden aklına “yeter” diye bağırsam dedi herhalde. Garip bir tonlama oldu sonra işi ceza kurullarına attılar ve nihayetinde onlar da görevlerini yaptı.

Sonra ne oldu ? İlgilisi ilgisizi, ünlüsü ünsüzü, her sorumluluk sahibi insanımız olayı kınadı ve onlarda görevlerini yaparak temiz bir ohh çektiler. Gecenin ilerleyen saatlerinde herkes üzerine düşeni layıkıyla yapmıştı ve yine futbolumuzu kurtarmıştık.

Futbolu iğneden ipliğe A dan Z ye yöneten TFF başkanı tüm yaşananlardan en başta kendisi ve yönetimi sorumlu olduğu halde kendisinin de kusuru olduğunu kabul edip en azından özür dilemesi gerekirken, kendileri dışında herkesi suçlayıp YETER dedi.

TÜRKİYE FUTBOL BİRLİĞİ (TFB)

Temiz Zihniyet

Türk futbolu için temiz eller süreci gerektiğini ve hakemlik müessesesinin de iflas ettiğini pek çok insan gibi ben de söylemiştim. Sosyal medyada bir çok fanatiğin haricinde işlerin böyle gitmeyeceğini söyleyen sağduyulu insanlara biraz kulak kabartsalar, belki de bu olaylara engel olunabilirdi. Yine de büyük fırsat yakalandı ama her zaman olduğu gibi eyyamın en kralını yaparak hiç bir şey yapmadılar. Sadece tetikçi ceza alacak muhtemelen kulüp yine kollanacak ve tıpkı şike sürecinde olduğu gibi camiaya hiç dokunmadan olayı kapatacaklar. İşin en ilginci yumruk sallayan dedi ki; ” Gözüm döndü tokat attım bir şey kırmadım bir şey hatırlamıyorum” :))

Bence hakemler de aldıkları maçlara çıkmama karalarının ne kadar göstermelik olduğunu iki gün sonra maça çıkmayı kabul ederek göstermiş oldular. Tıpkı maçlarda verdikleri kararlar gibi ne yapacaklarını bilemez hallederler. Bundan sonra neler olacak göreceğiz ama ben daha kötü günler de olacak diye endişeliyim. Zihniyet devrimi olmadan, yanlış yapana kim olursa olsun büyük cezalar kesmeden, tam adaleti sağlamadan, büyük küçük ayırt etmeden ve en önemlisi futbolu tam bağımsız bir sahipliğe kavuşturmadan hiç bir şey olmaz. 

TFF

+ There are no comments

Add yours