HATAYSPOR 2-1 GALATASARAY

3 min read

Bu akşamki Hatayspor-Galatasaray maçı bizim için ligin en zor deplasmanından biri ve her üç ihtimalin de eşit olduğu bir maç. Bunu iddia ederken hem uzun ve zor bir Avrupa deplasmanından gelmiş olmamızdan, hem de Volkan Demirel sebebiyle söylüyorum. Yazılarımda şimdiye kadar kişisel olarak teknik direktörler konusunda yorum yapmadım ama Hatay takımının FB maçında neler yaptığını görünce hedef maçları olarak Galatasaray’a öyle ya da böyle zarar vermek olduğunu düşünüyorum. Bir kere sert oynayıp Galatasaray’lı oyuncuların bol bol kart görmesini isteyecekler. FB maçında yaptığı üçlü savunmayı ve oyuncu denemesini bekliyor muyuz? Yoo. Düşüncesi bile komik geliyor değil mi? İnsan teknik direktör olmasa bile bir büyük takım ile yapacağı maçtan önce taktik ve genç oyuncuyu denemesi yapmaz. Yapıyorsa bu işte bir bir yeniği vardır da bunu şerefli medya yazmaz, üç maymunu oynar. Kusura bakmasınlar da eğer bir takımın içinden geliyor ve o takımın taraftarı isen o takıma rakip olmayacaksın. Çünkü olamıyorsun zaten. İş ile aşkı ayıramıyorsan profesyonel olamazsın. Bu yazdıklarım her kulüp ve her oyuncu için geçerlidir. Türkiye Futbol Federasyonu’nda etik kurulu diye yapı var. Bu kurul profesyonelliğe aykırı her türlü davranışın bırakın olmasını kokusunu aldığı takdirde bile araştırması ve doğal olmayan şeyler ile karşılaşması halinde gerekli yaptırımları yapmak için var. Siz sadece para karşılığı yapılanları mı şike sanıyorsunuz? Futbolun temiz eller operasyonuna ihtiyacı var ama asıl sorun o temiz eli bulabilmek.

BAYERN MUNIH 2 – 1 GALATASARAY

Hatayspor – Galatasaray

Maçtan Önce

Bu akşam sakatlıkları bulunan ve sözde iğne ile oynayan oyuncularımızın dinlenmeye ihtiyaçları var. Ama yukarıda yazdığım sebepler yüzünden zor bir maç olacağını Okan hoca da bildiği için yine fazla rotasyona gitmek istemeyecektir. Bütün yapılan transferlerin hepsi isim olarak geçmiş olarak kendini ispat etmiş oyuncular. Şimdiye kadar hiç biri kendine gelemedi ve bekliyoruz. Tamam sıfır bonservis veya daha ucuz olması bakımından oynayaman oyuncuları tercih etmiş olabiliriz ama artık bu arkadaşların floryanın suyunu içtiklerini kademeli de olsa göstermeleri gerekir. Takım olarak hepsinin formda olmasına ihtiyacımız var. Bakalım Hatayspor-Galatasaray maçıda nasıl bir onbir belirleyip nasıl bir oyun oynayacağız.

Maçtan Sonra

Hakem skandal kararlara imza atmış, iki penaltı verilmemiş ve rakibin sert oyununa kart göstermeyerek çanak tutmuş ve kafasındaki kurguyu yerine getirmiştir. Ancak bu maçın bize gösterdiği en temel gerçek V.D. isimli kişinin şikeci olduğunun tescillenmiş olmasıdır. Bu maç göstermiştir ki V.D. isimli sözde teknik direktör FB maçına bilerek ve isteyerek takımı yanlış oynatıp yenilgiyi istemiş ve bahanesini de maçtan önce hazırlamıştır. Biz futbol izleyenleri salak mı sanıyorsunuz siz. Ben bir futbol izleyicisi olarak bu iki maçın kurgusuna bakarak V.D. denilen kişinin şikeci olduğuna şahidim. Bu maçın sonucu ile ilgili değil oyun kurgusu ile ilgili bir sonuçtur. Biz bu maçı kazansaydık bile bu gerçeği değiştirmeyecekti. 

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours